В Україні можуть запровадити графіки відключення світла: назвали причину
Україна

В Україні можуть запровадити графіки відключення світла: назвали причину

23 листопада 2023, 09:49
0
0
Сподобалось?
0

В Україні можуть запровадити графіки відключень світла на 1-2 години. Це може статися, якщо не вдасться компенсувати дефіцит електроенергії за низьких температур.

Таку думку висловив в ефірі телеканалу "Київ" директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко. За його словами, все залежатиме від середньодобової температури.

"Дуже багато є розрахунків, дуже багато різних сценаріїв, як можуть розвиватися події. Але я думаю, що за середньодобової температури десь -8 – -10°C, на жаль, доведеться застосовувати графіки. До цього українцям треба бути готовими, хоча мені здається, в моїй інформаційній бульбашці більша частина людей розуміла це ще до настання зими і відповідно готувалися", – пояснив експерт.

НЕК "Укренерго" повідомило, що 22 листопада, в українській енергосистемі виявлено дефіцит електроенергії. Там прогнозували, що до вечора він збільшиться.

Зростання дефіциту електроенергії в компанії повʼязують із кількома факторами: збільшення споживання через похолодання, підвищена аварійність блоків електростанцій та недостатність обсягів імпорту електроенергії з ЄС.

Раніше Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України повідомило, що енергетика країни отримала три рівні захисту від ракет та дронів, які запускає Росія. Зокрема, було проведено спорудження габіонів та біг-бегів. Крім того, довкола таких обʼєктів будуються бетонні конструкції.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися