Що потрібно зробити 6 грудня, щоб цілий рік не думати про проблеми
Україна

Що потрібно зробити 6 грудня, щоб цілий рік не думати про проблеми

6 грудня 2023, 12:32
0
0
Сподобалось?
0

6 грудня за новим церковним календарем згадують одного з найбільш шанованих святих - Миколая Чудотворця, якого також називають Миколою Угодником. У народному календарі - Микола Зимовий.

Миколу Чудотворця шанують як святого, який може здійснити будь-які чудеса, вважають покровителем сиріт, бідних, хворих, мандрівників, моряків, військових, хліборобів, ув'язнених, але насамперед - дітей.

Сьогодні не можна ображати дітей, старих і невинних; відмовляти в милостині жебракам; порушувати правила посту; пліткувати, розпускати погані чутки.

За народними повір'ями, святий Миколай покарає кожного, хто порушить заборони. Також цього дня не можна сумувати - інакше це може накликати сильні морози.

У день пам'яті Миколи Чудотворця добре піти до церкви. У святого просять зцілення від хвороб, допомоги в нових справах, фінансового благополуччя, вдалого заміжжя і одруження, легких пологів і про дітей. Вважається, що Миколай Чудотворець чує кожного, хто звертається до нього зі щирою молитвою.

"Другий після Бога заступник", - кажуть про святого Миколая в народі і вірять, що саме в цей час чудотворець спускається з небес, щоб обійти землю.

За старих часів на свято готували хліб і пироги, робили брагу або пиво. Частину частувань відносили до церкви, все, що залишалося вдома - з'їдали до останньої крихти, щоб цілий рік не було жодних проблем.

У день святого Миколая потрібно помиритися з усіма, з ким встигли посваритися за рік. Тим, хто дотримується посту, цього дня можна їсти гарячу їжу з пісним маслом, рибу і трохи вина.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися