Генерал-полковник Сирський став новим Головнокомандувачем ЗСУ
Україна

Генерал-полковник Сирський став новим Головнокомандувачем ЗСУ

9 лютого, 09:35
0
0
Сподобалось?
0

Президент України Зеленський призначив генерал-полковника Олександра Сирського Головнокомандувачем Збройних Сил України.

Про це президент повідомив у зверненні.

Зеленський також повідомив, що  до керівництва ЗСУ стає нова управлінська команда.

"Я хочу, щоб бачення війни було єдиним і в наших воїнів у Роботиному чи Авдіївці, і в Генеральному штабі та на Ставці. Я провів десятки розмов із командирами різного рівня. Зокрема, сьогодні говорив із бригадними генералами Андрієм Гнатовим, Михайлом Драпатим, Ігорем Скибюком і полковниками Павлом Палісою та Вадимом Сухаревським. Усі вони розглядаються на керівні посади в армії та служитимуть під проводом найбільш досвідченого українського командувача", – сказав Зеленський.

Таким командувачем президент назвав генерала Олександра Сирського і саме його глава держави призначив головнокомандувачем Збройних сил України.

За словами Зеленського, Сирський має успішний досвід захисту – провів Київську оборонну операцію і успішний досвід наступу – Харківську визвольну операцію.

Водночас президент подякував генералу Валерію Залужному за два роки захисту.

"Я запропонував генералу Залужному бути й надалі разом у команді Української держави. Буду вдячний за його згоду", – додав він.

Нагадаємо, що 8 лютого президент Зеленський відправив головкома ЗСУ Залужного у відставку.

Довідково: Олександр Станіславович Сирський — український військовик, генерал-полковник, командувач Сухопутних військ Збройних сил України; командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця». Командувач ООС. Герой України


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися