Із замінованого мосту між Лисичанськом та Сєверодонецьком зняли 16 ящиків тротилу
Україна

Із замінованого мосту між Лисичанськом та Сєверодонецьком зняли 16 ящиків тротилу

26 липня 2014, 09:09
0
0
Сподобалось?
0

Про героїчну операцію українських саперів у Лисичанську розповіли у прес-центрі Антитерористичної операції.

Шістнадцять ящиків з тротилом та сто літрів селітри зняла об'єднана група розмінування Збройних Сил України з мосту, який поєднував Сєверодонецьк з Лисичанськом. На перший погляд це просто чергова бойова інформація з однієї з зон проведення антитерористичної операції. Та це далеко не так. Наші сапери виявили неабиякий героїзм розміновуючи цей міст. Адже виконували вони свою роботу під шаленим обстрілом бойовиків, що не встигли здійняти у повітря цю інженерну споруду.

- Втрата моста не тільки б сильно ускладнила нашим військам проведення операції з визволення Лисичанська, але й б поставила під загрозу життя чималої кількості як військовослужбовців, так і простих цивільних людей, - розповів один з командирів наших саперів.

Відповідно до задуму бойовиків, у випадку вибуху було б знищено не лише покриття мосту але й дві центральні опори. З такими ушкодженнями відновити його під час бою було б просто неможливо.

За словами офіцера цей міст мінували професіонали. Також наші військові вперше зіткнулись з тим, що загарбники використовують військовий, або як його ще називають «професійний» тротил та засоби підриву. Раніше ж вони використовували в основному або промислові, або саморобні вибухові речовини. Також, професіоналізм видно і в самій закладці вибухівки. Все було «забито» та встановлено відповідно до правил мінування, які простим людям само собою не відомі.

- В цьому розмінуванні нам дуже допоміг новий «КрАЗ», який нещодавно було надано нашій групі розмінування, - розповів офіцер. - Це дозволило значно підвищити нашу мобільність, що дуже потрібно особливу під час розмінування коли навколо ведеться бій.

Загалом в цьому героїчному розмінуванні відзначились такі військові сапери: капітан Вадим Шурін, старшина Володимир Ковтняк, старший солдат Олексій Триндін, старший солдат Тарас Козак.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися