Українців масово штрафують за матюки: платити треба за лайку на вулиці і вдома
Україна

Українців масово штрафують за матюки: платити треба за лайку на вулиці і вдома

19 квітня, 13:33
0
0
Сподобалось?
0

В Україні щоденно суди виписують десятки протоколів зі штрафами за матюки в публічних місцях. Розмір штрафів становить до 85 грн.

Якщо ж, наприклад, використати нецензурну лайку по відношенню до членів родини навіть вдома, це також може вважатись домашнім насильством, а розмір штрафу може збільшитись до 170 грн. В будь-якому випадку додатково доведеться заплатити 605 грн судового збору.

Як йдеться в даних судового рішення, тільки за один день, 16 квітня, суддями по всій країні було принято близько 50 протоколів про накладання штрафів на тих, хто публічно матюкався. Йдеться про порушення статті 173 Кодексу про адміністративні правопорушення.

Наприклад, 16 квітня Херсонський міський суд оштрафував жінку на 170 грн плюс 605 грн судового збору за те, що вона лаяла свою доньку, використовуючи нецензурну лексику. Йдеться про справу №766/3496/24. Цього ж дня суддя Магдалинівського районного суду Дніпропетровської області на 85 грн (плюс 605 грн судового збору) оштрафував чоловіка, який постукав у чужі двері та вигукнув нецензурне слово.

Також 16 квітня не пощастило мешканців Харківської області. Вона обізвала жінку на вулиці, використовуючи нецензурні слова. Суддя Дергачівського районного суду Харківської області оштрафував її на 51 грн (плюс 605 грн судового збору).

"Відповідно до ч. 2 ст. 308 КУпАП у разі несплати штрафу у строк постанова про накладення штрафу надсилається для примусового виконання до відділу державної виконавчої служби за місцем проживання порушника, роботи або за місцезнаходженням його майна в поряду, встановленому законом. У порядку примусового виконання постанови про стягнення штрафу за вчинення адміністративного правопорушення з правопорушника стягується подвійний розмір штрафу, а також витрати на облік вчиненого правопорушення", – пояснюється в рішенні суду.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися