Реформа старшої школи «скоротить» кількість предметів
Україна

Реформа старшої школи «скоротить» кількість предметів

22 квітня, 11:25
0
0
Сподобалось?
0

Реформа старшої школи, яку реалізовуватимуть з 2027 року, передбачає скорочення кількості предметів до 11-12. Це розвантажить програму і наблизить українську освіту до загальносвітових стандартів.

Про це йшлося на стратегічній сесії у Києві. Заступник міністра освіти і науки України Дмитро Завгородній розповів, що майже в усіх розвинутих країнах освіту в школі здобувають 12 (інколи 13) років.

Посадовець зазначив, що 11-річна освіта залишилася в Україні, білорусі, росії та Азербайджані.

Тобто ця реформа насамперед – перехід до загальносвітових стандартів,

– вважає заступник Лісового.

Він додав, що у старших класах учні відчувають перевантаження через велику кількість навчальних годин і предметів. Це сприяє підвищенню якості освіти, тому часто батьки змушені наймати репетиторів, щоб підготувати дітей до вступу у виші.

Починаючи з 2027 року старші класи будуть з 10-го по 12-й. До старшої школи додасться 10-й клас, в якому учні матимуть змогу надолужити освітні втрати та, можливо, змінити думку про предмети, які колись здавалися нецікавими. Саме тому в 10-му класі найбільша кількість обовʼязкових для всіх навчальних предметів, але їхня кількість зменшуватиметься з кожним наступним класом. Учні зможуть ще раз утвердитися у виборі профілю або обрати інший,

– розповів Завгородній.

Зазначимо, що у 2025 – 2026 навчальному році запустять пілотування старшої профільної освіти, Так, у кожній області з’явиться один академічний ліцей і два професійні.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися