Три молитви Георгію Побідоносцю: за воїнів, про допомогу та перемогу
Україна

Три молитви Георгію Побідоносцю: за воїнів, про допомогу та перемогу

23 квітня, 09:33
0
0
Сподобалось?
0

Юрій Переможець, або ж Георгій Побідоносець - покровитель воїнів, солдатів, захисник від ворогів і недоброзичливців, диких звірів і стихійних лих.

Які молитви Георгію Побідоносцю можна прочитати в день його пам'яті - розповідаємо в матеріалі.

Який вигляд має ікона Георгія Побідоносця

Є кілька видів ікон Георгія Побідоносця.

Іноді святого зображують як пішого воїна зі списом у руках або мученика з хрестом. Також є образ, де Георгій на троні, а ангел на його голову покладає вінець. Але найчастіше Георгій Побідоносець - це воїн у червоному плащі та на білому коні, зі списом у руках, яким він вражає чорного змія під копитами коня.

Георгій Побідоносець - у чому допомагає святий

Святому моляться і просять, щоб він:

  • захистив у бою;
  • уберіг від ворогів, недоброзичливців, людської злоби і хижих звірів;
  • допоміг знайти мир;
  • втішив у бідах;
  • зберіг урожай і худобу, уберіг від стихійних лих, пожеж, повеней або розорення;
  • вилікував від важких недуг.

Також у Георгія просять, щоб зміцнив у вірі та дав сили й мужність у складних ситуаціях.

Молитва Георгію Побідоносцю про захист і перемогу

Святий славний всехвальний великомучениче Георгію! Зібрані до храму твого і, поклоняючись і дякуючи Господеві та урочисто почитаючи і вшановуючи тебе перед іконою твоєю святою, ми, люди, молимо тебе, відомий заступниче наш: моли ж з нами і за нас Бога, Якого через Його милосердя можливо ублагати, щоб Він вислухав нас, що просимо Його благостині, щоб не відкинув усіх наших прохань про прощення Ним гріхів і провин наших, зцілення і спасіння та про насущні потреби життя нашого. Нехай же Він подарує людям перемогу над супротивниками і нехай зміцнить у всіх битвах військо через благодать, що тобі дана, і нехай переможе сили ворогів наших, що повстають на нас. Щоб були вони посоромлені, а пиха і гординя їхні нехай будуть знищені і нехай вони усвідомлять, що у нас є Божественна допомога. Усім, хто в скорботах та нещастях перебуває, яви всемогутній Божиій захист. Ублагай Господа Бога і Творця всього, щоб Він визволив нас від вічної муки, щоб ми завжди прославляли Отця і Сина, і Святого Духа, і щоб вірно визнавали перед Ним заступництво твоє, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Молитва Георгію Побідоносцю про воїнів

О, всехвальний святий великомучениче і чудотворче Георгію! Зглянься на нас швидкою твоєю допомогою і молися з нами і за нас до людинолюбного Бога, щоб не осудив нас, грішних, за беззаконня наші, а сотворив з нами за великою Своєю милістю. Не зневаж моління нашого, але виблагай нам у Христа і Бога нашого тихе і богоугодне життя, здоров’я ж душевне і тілесне, землі плодючість і в усьому достаток; і щоб ми не перетворювали на зло добро, що дарується нам тобою від всещедрого Бога, але на славу святого імені Його і на прославлення кріпкого твого заступництва, щоб подав Він країні нашій, боголюбивому воїнству її і всім православним християнам на супротивників перемогу і щоб укріпив державу нашу постійним миром і благословенням. Особливо ж щоб охороняв нас ополченням святих Своїх ангелів і щоб визволитися нам від диявола і неосудженими стати перед престолом Господа слави, щоб ми прославляли Отця і Сина, і Святого Духа, і твоє сповідували заступництво нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Молитва Георгію Побідоносцю про допомогу та захист дому

Святий великомученик Георгій! Поклоняюся імені Твоєму і подвигу сміливому! Молю Тебе, почуй слова раба Божого (ім'я) і надай допомогу посильну в захисті дому мого від злоби і негативу. Зціли душі наші від боязкості, вижени страх з найпотаємніших куточків наших сердець. Зміцни віру нашу в суд праведний і справедливий та відведи напасті від дому нашого. Біди і прикрощі увійшли в життя тих, хто просить тебе. Дім перестав бути захистом і місцем відпочинку від праць праведних. З Божою допомогою встань воїном-захисником сім'ї нашої, підніми свій спис справедливе та вижени ворогів і недругів. Амінь.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися