У поминальні дні біля кладовищ чергуватиме поліція
Україна

У поминальні дні біля кладовищ чергуватиме поліція

10 травня, 13:39
0
0
Сподобалось?
0

У поминальні дні біля кладовищ будуть чергувати правоохоронці. Вони можуть перевіряти людей, також українців просять бути обачними щодо повітряних тривог.

Про це повідомила заступниця начальника Департаменту комунікацій Нацполіції Юлію Гірдвіліс в ефірі телемарафону, передає 24 Канал.

У поліції повідомили, що у ці дні буде посилений варіант несення служби поблизу кладовищ – понад 12 тисяч забезпечуватимуть правопорядок. Очікують, що у регіонах такі поминальні заходи пройдуть на понад 9 000 кладовищ.

Наряди поліції будуть нести службу саме поблизу кладовищ. І звичайно, що у разі виявлення підозрілих осіб чи звернення громадян, які вказують на таких осіб, будуть негайно реагувати. Можуть вибірково перевіряти людей. І основна задача – уникнути будь-яких правопорушень чи провокацій,
– заявила Гірдвіліс.

Речниця зазначила, що відвідувати у ці дні кладовища або ні – це вибір кожного. Але українці мають розуміти, що кладовище – це відкрита місцевість. Тобто, це підвищений ризик, натоміть укриттів, на жаль, поряд там немає.

Де відвідування кладовищ заборонене

У поліції закликали українців бути обережними на кладовищах, обмежити час перебування, а також пам'ятати, що є регіони в яких діє заборона на відвідування кладовищ, зокрема це:

  • Житомирська,
  • Донецька,
  • Херсонська
  • Харківська області.

Усі інші кладовища в регіонах, наприклад на Чернігівщині, визначена конкретна кількість тих місць, куди люди можуть прийти і де може бути безпечно.

Чому обмежено перебування на кладовищах

Речниця пояснила, що передусім це пов'язано з мінною небезпекою, адже ще не всі роботи із розмінувань завершені на деокупованих територіях.

"Окрім того, звертаємося до громадян, які проживають у прифронтових регіонах. Щоб вони уникали в ці дні відвідування кладовищ, що безпосередньо пов'язано з безпекою. Закликаємо також не ігнорувати сигналів повітряної тривоги, однозначно прямувати з місць скупчення людей", – додала Гірдвіліс.

Важливо! У разі знаходження вибухонебезпечних предметів слід телефонувати до профільних служб. Також можна відразу звернутись до правоохоронців, які будуть нести службу поблизу кладовища.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися