Остап Семерак: «Наше спільне завдання - не допустити другого Чорнобиля на Донбасі»
Україна

Остап Семерак: «Наше спільне завдання - не допустити другого Чорнобиля на Донбасі»

19 квітня 2018, 11:10
0
0
Сподобалось?
0

Можливе затоплення  шахти «Юнком» несе загрозу для здоров’я та життя громадян не лише України, а й сусідніх дердав. Про це сказав Міністр екології і природних ресурсів України Остап Семерак у Страсбурзі, де він  екстрено доповідав про цю екологічну ситуацію на Донбасі і, зокрема, можливе затоплення шахти «Юнком»- повідомляє  прес-служба Міністерства екології і природніх ресурсів. 

«Планами бойовиків збентежені не лише експерти - атомники, а й міжнародні організації, відповідальні за безпеку в регіоні. Я поінформував європейських парламентарів про цю надзвичайну ситуацію, де наполягав про внесенні цього питання до всіх переговорних груп по врегулюванню ситуації на Донбас і зокрема, на  допущенні представників місії ОБСЄ для здійснення екологічного моніторингу на «Юнкомі», - пояснив Остап Семерак. 

 «Те, в що «бавляться» бойовики, є нічим іншим як тероризмом та політичним шантажем, який ставить під загрозу найдорожче, що є у людини – її життя. Це поза межами нормального людського сприйняття. Наше спільне з міжнародною спільнотою завдання  - не допустити  радіаційної катастрофи», - прокоментував Остап Семерак. 

 «Ситуація із «Юнкомом» - жахливий приклад того, що екологічні проблеми справді не мають мап та кордонів. Ми також маємо усвідомлювати, що на непідкотрольних територіях, крім «Юнкома»,  є ще 35 непрацюючих шахт, затоплення яких тільки поглибить вже наявну екологічну кризу на Донбасі», - зауважив Остап Семерак. 

Міністр екології нагадав, що торік ОБСЄ на замовлення Мінприроди провело попередній моніторинг екологічної ситуації. Вже тоді експерти стверджували, що затоплення цих шахт може впливати на стан підземних вод по всій території Донецької та Луганської областей і за їх межами. Також подальше затоплення шахт може впливати на рівень грунтових вод, спричинити просідання грунтів, що може привести до руйнування промислових і інфраструктурних об'єктів, газо- і водопроводів. 

Нещадавно окупаційна влада так званої "Донецької Республіки" оголосила про затоплення шахти "Юнком".

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися