Андрій КРИВОНОС сподівається на одужання дружини
Регіони

На відпочинку в Єгипті впала у кому

26 лютого 2015, 10:14
0
0
Сподобалось?
0
Коли киянин Андрій Кривонос відправляв на відпочинок у Єгипет свою дружину, й подумати не міг, що та поїздка обернеться для цілої родини трагедією. Бо зійшовши з літака, жінка опинилася в лікарні. Спроби єгипетських медиків поставити пацієнтку на ноги закінчилися тим, що вона… впала у кому.
 
Напередодні у Наталі був нервовий зрив (депресія розпочалася минулого літа після пограбування родини). Аби дружина відволіклася від проблем і відпочила від стресів, чоловік вирішив на початку осені відправити її на курорт. Обрали Хургаду, Єгипет. Хто міг подумати, що переліт виявиться для бідолашної фатальним.
27 вересня Наталя вийшла з літака. Вже за кілька годин їй стало погано, почала блювати кров’ю. Шукаючи порятунку, жінка звернулася до готельного гіда, і та була змушена викликати швидку. Тільки у третій лікарні туристку погодилися прийняти. За час поневіряння від клініки до клініки українка втратила понад два літри крові! 
– Останній дзвінок від дружини був з госпіталю «Жасмин», – розповідає чоловік Андрій. – Вона благала: «Мені погано, забери мене, врятуй». Потім зв’язок обірвався. Я зателефонував у медзаклад сам, й мені повідомили, що Наталя у комі, її стан критичний. До Єгипту терміново вилетів наш старший син, який має юридичну освіту і добре володіє англійською. Я ж залишився з молодшим, якому всього шість років.
Те, у якому стані син побачив маму, його шокувало: лежала без свідомості, вся синя, були вибиті передні зуби. Що спричинило біду, тамтешні ескулапи пояснити не могли. Повідомили лише, що жінка була на другому місяці вагітності, і через загрозливий стан їм довелося зробити пацієнтці аборт. А ще вона пережила клінічну смерть (всього за час лікування у згаданій клініці серце Наталі зупинялося чотири рази). Проте одразу медики почали запевняти сина, що вони таки можуть допомогти його матері. Але лікувати почнуть лише після того, як їм заплатять 25 тисяч доларів.
Зважаючи на складність ситуації, до Єгипту вилетів і чоловік Наталії. Він хотів забрати дружину в Україну, проте отримав категоричну відмову: «Не можна, не долетить». Мовляв, платіть – і будемо лікувати. Якби ж він знав, що зовсім скоро бідолашну просто викинуть на вулицю, як собаку…
А тоді Андрій і справді понадіявся на єгипетських медиків. Біля дружини залишив сина, а сам подався додому оббивати пороги чиновників. З проханням допомогти фінансово він звернувся й до Міністерства зовнішніх справ України. Однак там відмовили: «Грошей немає – війна!» 
Тим часом 15 тисяч доларів оперативно виділила страхова компанія, через яку Наталя їздила на відпочинок. Андрій сподівався, що такого завдатку вистачить, аби єгипетські медики почали рятувати дружину. Однак у клініці категорично заявили, що доплатити 10 тисяч треба негайно, інакше пацієнтку відключать від апарата штучного дихання. І додали, що борг родини уже суттєво зріс, бо кожен день у госпіталі коштує… три тисячі доларів.
– Що Наталі кололи і чи взагалі нею хтось займався, ми не знали, – продовжує Андрій. – Як потім показала експертиза, усе її тіло було вкрите глибокими пролежнями, дружині вводили не її групу крові(!).
Чоловік пішов з простягнутою рукою по людях. Жебрав по родичах, сусідах та знайомих. Грошей не вистачало. Тоді від безвиході довелося заставити квартиру.
Андрій знову збирався у Єгипет, уже маючи на руках потрібну суму. Але зателефонував син і повідомив, що матір… викинули з клініки. Просто вивезли надвір і викликали центральний госпіталь, мовляв, знайшли на вулиці незнайому жінку – приїдьте заберіть. Пацієнтку від’єднали від апарату штучного дихання, а синові в руки всунули якийсь пристрій на зразок груші і сказали: «Качай, бо помре».
Поки у центральній лікарні підтримували життя Наталі, чоловік по усьому світу шукав «реабілітаційний літак». І знайшов: турецькі льотчики за 37 тисяч доларів погодилися приземлитися в аеропорту «Жуляни» (Київ). Так, лише 25 жовтня, через 24 дні суцільного жаху, жінка опинилися на Батьківщині.
Додому привезли скелет, обтягнутий червоно-синьою шкірою. Окрім клініки «Борис», взяти Наталю зі страшним діагнозом не погодилась жодна лікарня. Під час обстеження у жінки виявили переломи майже всіх ребер, грудної клітки (робили штучне дихання), розрив трахеї у двох місцях (вводили трубку, а коли не змогли розчепити зціплені зуби, повибивали їх), пневмонію, гнійний бронхіт, токсикодермію... Усе її тіло було в синцях – щоб не робити операцію, аби прибрати внутрішню кровотечу, їй кололи препарати для згущення крові, через що вона буквально перетворилася на желе. А ще  глюкозу, чого не можна було робити через цукровий діабет.
Минуло кілька місяців дороговартісного лікування. Наталя ще сама не їсть і не п’є, не відкриває очей. Але з’явилася надія – тиждень тому вона почала самостійно дихати! Для подальшого лікування родині потрібні великі кошти. Кривоноси звертаються до усіх небайдужих людей з проханням допомогти повернути в сім’ю їхню маму та дружину.
Ліна ПОДІЛЬСЬКА
Фото із сімейного архіву
 
Кошти можна перераховувати 
на рахунок: 
«ПриватБанк» 5211 5374 5275 0776. 
Андрій Анатолійович Кривонос 
(098-047-00-05)
 

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися