На Харківщині затримали терористів одразу після закладки вибухівки під міст
Регіони

На Харківщині затримали терористів одразу після закладки вибухівки під міст

20 березня 2015, 17:49
0
0
Сподобалось?
0

У Харківській області співробітники СБУ затримали диверсантів, які за вказівкою ватажків терористичної організації «ЛНР» намагалися підірвати залізничний міст у місті Ізюм. Один з членів диверсійної групи зізнався, що за завданням «розвідки» терористів, вербував громадян для організації та вчинення диверсій і терактів на території Харківщини. Разом зі своїми спільниками він розробляв план збройного нападу на ізюмський блокпост.

Паралельно диверсійна група відпрацьовувала ще одне завдання терористів – підрив залізничного мосту поблизу Ізюма, який використовують для транспортування вантажів до району антитерористичної операції.

18 березня СБУ затримала диверсанта на «гарячому» під час мінування мосту – залізничного полотна та підпор споруд. У зловмисника оперативники вилучили чотири вибухових пристрої, які він мав привести у дію дистанційно за допомогою мобільного телефону.

За цим фактом слідчими Управління СБУ в Харківській області розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15, ст. 113 (диверсія) Кримінального кодексу України.

Крім того, затриманий зізнався у підпалі наприкінці січня адмінбудівлі міжрайонної прокуратури в Ізюмі. Це також було однією зі злочинних вказівок терористів «ЛНР».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися