2-річна дівчинка з Рівненщини назвала майже 200 світових столиць
Регіони

2-річна дівчинка з Рівненщини назвала майже 200 світових столиць

12 листопада 2015, 11:14
0
0
Сподобалось?
0

Дворічна Аріна Шугалевич із міста Дубровиця встановила рекорд України завдяки феноменальній пам'яті. Дівчинка зуміла назвати 194 столиці країн світу. Дитина продемонструвала свій талант у фіналі конкурсу, який проводив Національний реєстр Рекордів України.

Мама Аріни – Ірина розповідає, що столиці країн із донькою почала вивчати, щоб зайняти її чимось цікавим. Цьому приділяли по 5-10 хвилин у день. Вибирали той момент, коли дитина сама цього хотіла. Аріна ж схоплювала все на льоту і гарно запам'ятовувала. Натомість звернутися в організацію, яка фіксує рекорди, порадила продавчиня з магазину - вона стала випадковим свідком вміння дитини.

- Я рано почала читати Аріні. Перші віршики вона слухала із двох місяців. А ще з моменту народження доні я про все розповідаю для неї. Так, коли ми йшли робити щеплення, я перед тим пояснювала, для чого це, а ще що це буде схоже на укус комарика, і просила, аби Аріна не плакала. Вона справді не плакала, - каже Ірина Шугалевич. – Донька рано почала розмовляти. У 5-6 місяців вона вже вимовляла  "мама", "тато", "дякую". Потім ми почали вчити літери і цифри. А ще помітили, що Аріна легко запам'ятовує віршики.

Якось в інтернеті жінка натрапила на відео, де дитина називала столиці країн. Вирішила спробувати, чи було б таке заняття цікаве її доньці. Дівчинці сподобалося.

- Я показувала фото, наприклад, Колізею, Ейфелевої вежі, називаючи місто. У день ми проходили 5 назв. Потім показувала відповідні зображення, запитувала, де це, і з'ясувалося, що Аріна запам'ятовує за один раз 3-4 столиці. 115 назв ми вивчили, так би мовити, на одному подиху. Далі я вирішила зупинитися. Адже самі назви міст вже були заскладні для вимови. Але якось чоловік попросив доньку повторити слово Парамарибо (столиця Суринаму, що в Південній Америці). Пам'ятаю, ще сказала тоді йому, щоб не мучив дитини, бо і я з першого разу можу не вимовити назви. Але Аріна його повторила. До того ж відразу, - переконує жінка. – Я не муштрували доньку, щоб вона це вчила. Ми просто приділяли цьому декілька хвилин у день. Наприклад, під час прогулянки я запитувала в неї, чи повторимо столиці. А якось зайшли в зоомагазин і продавчиня почула, як Аріна називає міста різних країн. Саме вона й сказала, що це рідкість, і чи не хочемо ми звернутися в організацію, яка фіксує рекорди. Це мене підштовхнуло, тож почала шукати інформацію".

Аріна у сім'ї – перша дитина. Також у подружжя під опікою перебуває 13-річний хлопчик. Мама Ірина за фахом психолог. Каже, що насправді дитина до 3 років вбирає інформацію, як губка. Тому не варто поводитися із нею так, ніби вона нічого не розуміє, а навпаки розповідати про все, що оточує.

 

 

Джерело: http://vse.rv.ua/zhittya/1447248017-vunderkindi-z-pelyushok-dvorichna-divchinka-z-dubrovici-nazvala-stolici-194


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися