Регіони

Росіяни беруть довідки з Криму, а насправді їдуть в Туреччину

17 липня 2014, 15:56
0
0
Сподобалось?
0

Довідки про відпочинок у Кримських містах Ялта, Феодосія та Севастополь продають тепер на Сімферопольському залізничному вокзалі.
- Росіян примусово відправляють на півострів відпочивати, - розповідає підприємець Роман Кушнір. - Найперше до цієї категорії належать військовослужбовці, судді, вчителі та лікарі. Але люди бояться сюди їхати. Більшість ресторанів закриті, у магазинах недостатньо їжі. Тому тут некомфортно відпочивати. Помітили, як приїжджають цілі групи росіян, беруть довідки у санаторіях, що вони там перебували, а насправді їдуть до Туреччини чи Єгипту.
Від 10 до 20 тисяч рублів або від трьох тисяч гривень можна придбати повний набір документів, згідно з якими людина перебувала в Криму.
- За меншу суму дають копії квитків в обидва боки, курортні карти, позначки про проживання, - додає Роман. - За більшу можна отримати комплект сімейних фото з відпочинку у Криму. Треба надати лише кілька світлин. Тиждень тому військовому із Санкт-Петербурга з п'яти сімейних фото, які він наддав, зробили цілий альбом з ним та родиною на фоні Кримських краєвидів.
За день підприємці продають до п'яти довідок. Найкращі торги перед святами.
- У день Росії продали майже 20 довідок. Оформлення документів чесне, бо частину суми ми сплачуєм підприємцям та санаторіям за реальні квитки чи санаторні листки. Росія проплачує гроші за відпочинок, але людина там не відпочиває, росіянам добре, бо не потрібно тут бути. Розваг на півострові поменшало. Приміром, торік на узбережжі Феодосії було близько 20 дискотек. Цього року працює одна, і та відкривається не щодня. Росіянам тут нудно відпочивати, - каже продавець довідок Юлія. З кожного «папірця» вона має в середньому 500-300 гривень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися