«Міг не воювати, але пішов на війну»: загинув 19-річний Микола Сенчук із полку «Азов»
Івано-Франківщина

«Міг не воювати, але пішов на війну»: загинув 19-річний Микола Сенчук із полку «Азов»

4 грудня 2023, 11:23
0
-1
Сподобалось?
-1

У боях за Україну загинув 19-річний "азовець" Микола Сенчук із Івано-Франківської області. Хлопець без вагань влітку став на захист рідної землі, а в останній день осені загинув, віддавши найдорожче – власне життя.

У родині Героя всі чоловіки – захисники: тато й старший брат теж пройшли війну. Про втрату сповістила Верховинська селищна рада.

"Йому було 19… тільки 19… усього 19…назавжди 19… Свобода, незалежність та любов яскравим полум’ям горять у серцях нашої молоді, яка бере до рук зброю, аби стати на захист своєї Батьківщини. Покоління не дітей, а мужніх, безстрашних воїнів… ВЕЛИКЕ покоління, яке виправляє помилки прадідів, дідів, батьків… і віддає життя за кожного з нас", – прокоментували в громаді загибель молодого бійця.

Микола Сенчук народився 21 липня 2004 року в селищі Верховина. Знайомі розповідають, що він був дуже світлою, слухняною, скромною і доброю дитиною.

Юнак дуже любив природу й хотів вивчати біологію. Водночас мав стійкі державницькі проукраїнські переконання.

"Він міг не воювати, але пішов на війну", – повідомило радіо "Гуцульська столиця".

З повномасштабним вторгненням ворога на українську землю за зброю взялися тато й старший брат Миколи. Сам хлопець, щойно йому виповнилося 19, вступив добровольцем до лав полку "Азов". Після проходження військового вишколу в Києві вирушив на фронт.

Микола загинув 30 листопада 2023 року біля міста Сєвєродонецьк Луганської області. У нього залишилися батьки, молодша сестра й старший брат, який продовжує воювати в ЗСУ. Його тата нещодавно демобілізували.

"Зовсім юний та справедливий, мужній та самовідданий… Саме таким назавжди в серцях рідних та близьких залишиться наш Герой. Попри свій юний вік, він знав, що тільки внесок кожного зможе допомогти нашій країні вистояти, тому без вагань став на захист... Щира вдячність Герою за подвиг та самовідданість. Вічна пам’ять..." – додали в селищній раді.

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися