Зцілили бджоли — жінка стала говорити
Рівненщина

Зцілили бджоли — жінка стала говорити

16 жовтня 2014, 07:20
0
0
Сподобалось?
0

Володимир Кравчук із села Воскодави Гощанського району десять років займається бджільництвом. Три роки тому вирішив збудувати вулики-лежанки. Два з них поставив у яблуневому саду, а два - у затишній хатині. Володимир вважає лікування у них дуже корисним. Слава про пасічника розійшлася округою, і сюди, у Воскодави, потягнулися люди з надією на одужання.

- У мене всього 14 бджолосімей, - каже Володимир Кравчук. - Цього року не дуже багато меду. Коли починав займатися бджільництвом, думав, що з бджолами легко, але біля них треба ходити й ходити. Он, бачите, на городі я навіть 20 соток фацелії посіяв. Коли зацвіла, то тут були бджоли не лише з нашого села, а й з усього району.
Але корисний не лише мед, а й бджолотерапія. Торік до Володимира Кравчука приїхала Оксана Монічук з Рівного, яка мала хворобу серця. Виявилося, що у 1960-х роках вони разом працювали на заводі високовольтної апаратури, проте не знали один одного. Познайомились уже тут, коли вона приїхала лікуватися бджолами. По п'ять годин лежала у вуликах, пройшла десять сеансів. А за якийсь час зателефонувала: «Не повірите, у мене хороша кардіограма! Може, я приїду до вас ще у вересні на другий сеанс?» Але у вересні вже пізно лікуватися у вуликах, бо пан Володимир готує бджіл до зими, тому порадив приїхати наступного сезону.
У вуликах-лежанках лікувалася Лариса Скрижибська з Одеси. В надії на порятунок вона об'їздила багато храмів, монастирів, зверталася до Заліщенської Божої Матері, яка з'явилася їй у вікні, була навіть на Кавказі. Жінку привезли до пасічника на інвалідному візку. Не говорила, навіть не могла поворухнути пальцями. А тепер розмовляє, відновився рух рук. І це після десяти днів лікування!
- У мене розсіяний склероз. Ця хвороба не лікується, - розповідає про себе пані Лариса. - Вірю, що завдяки бджолам одужаю, бо на Пасху у мене було видіння. Треба вірити в Бога, і він допоможе. Ви думаєте, просто на інвалідному візку сім років подорожувати, щоб побувати у багатьох храмах, приклонитися до чудодійних ікон? А їх, особливо на Західній Україні, дуже багато. Бог привів у Воскодави. Коли їхала у Білорусь, мені стало погано. Зупинилася у Рівному, а там порадили приїхати до Володимира Кравчука. Коли ще не було вуликів-лежанок, я лікувалася просто бджолами. Прикладала до тіла по 50 комах, а якось - аж 132 бджоли. Не допомогло. А тут! І все це завдяки Богові. Ось побачите, я одужаю!
Надія АДАМЧУК,
Рівненська область

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися