Дорогу заважав ремонтувати співробітник ДАІ
Рівненщина

Дорогу заважав ремонтувати співробітник ДАІ

30 жовтня 2014, 10:50
0
-1
Сподобалось?
-1

Працівників приватного підприємства так «дістав» даівець, що вони вирішили притягнути його до відповідальності
У редакцію надійшла скарга від директора приватного підприємства «Володимирець-Агрошляхбуд» Петра Сиротюка на дії інспектора ВДАІ Кузнецовська та Володимирецького району Володимира Килюшика. Її суть - як стверджують свідки, п'яний інспектор ДАІ намагався зупинити роботу дорожників. Інцидент стався 1 жовтня. Аби розібратися, ми поїхали у Володимирець.
Даівець користується парфумом із запахом алкоголю?
Застати на місці Петра Сиротюка - справа не з простих. Чоловік постійно зайнятий. Все ж вдалося поспілкуватися і з ним, і з його працівниками.
- Ми почали ознайомлюватися з роботами, які треба було провести на одній з центральній вулиць Володимирця - Грушевського, - пригадує майстер підприємства Олександр Блищик. - Тут раптом чоловік у цивільному одязі на приватній машині став вимагати документи на проведення робіт, почав погрожувати. Це був автоінспектор Килюшик. Я зателефонував до Петра Миколайовича. Поки начальник приїхав, Килюшик встиг з'їздити перевдягнутися у форму.
- Я приїхав і спитав у нього, які конкретно претензії має до нас. Він вимог ніяких не висував. Протоколу не склав. Говорив дуже невнятно. Від нього пахло алкоголем, - продовжив Петро Сиротюк. - Я пішов і покликав керівників району - голову адміністрації Володимира Савоніка і ради Василя Ковенька. Він і на них не зважив. Я пропонував інспектору піти і провести експертизу на вміст алкоголю у крові. Килюшик сів у машину й поїхав. Десь біля восьмої години вечора я завіз скаргу на дії працівника міліції у Кузнецовськ. Приймати заяву відмовлялися. Причини були різні: робочий день закінчився, ДАІ нам не підпорядковане і т.д. Тільки після втручання мого адвоката, який по телефону пояснив закони, заяву зареєстрували. Наступного дня з'явилася довідка про те, що Килюшик був тверезий.
Зараз люди шкодують, що не викликали прокурора, який би зобов'язав зробити експертизу при свідках.
- Яка там була кількість проміле - не можу сказати, - зазначив голова райдержадміністрації Володимир Савонік. - Але його мову не можна було розібрати, ходив, хитаючись. Я чув запах алкоголю. Тут зараз починають говорити, що це був такий парфум. Як на мене, це смішно.
Варто зазначити, що «парфум» із запахом оковитої чули того дня ще як мінімум людей з десять. Про що і склали відповідний акт.
Сьогодні, звичайно, можна говорити про те, що експертиза, яку провели лікарі у Кузнецовську, наявність алкоголю в крові автоінспектора не виявила. І це суттєвий аргумент. Проте залишається багато питань. І найперше з них: чому Володимир Килюшик відмовився їхати до лікарні разом з працівниками дорожнього підприємства, а зробив її самостійно? До речі, самі працівники ДАІ, згідно з інструкцією, мають право відправити водія на тестування щодо вмісту алкоголю, коли вони побачили такі ознаки: запах спиртного з порожнини рота; порушення координації рухів; порушення мови; різка зміна забарвлення шкірного покриву обличчя; поведінка, що не відповідає обстановці. Порівняйте ці ознаки з тими, про які свідчили люди, присутні при інциденті.
Найбільше людей обурює, що Володимир Килюшик - місцевий, мав би розуміти проблеми селища.
- Грушевського - центральна вулиця. Тривалий час її не ремонтували, - розповів Володимир Савонік. - Торік включили у перелік вулиць, які мали відремонтувати. Уклали договір з місцевим автодором. Протягом літа підприємство робіт навіть не розпочало. Договір змушені були розірвати. Далі за ремонт взялася фірма «Володимирець-Агрошляхбуд». Інспектор причепився до того, що нібито якихось документів не було, знака. Не знаю, знаки я бачив. Але якщо чогось і не було, мені здається, що інспектор ДАІ при виконанні обов'язків мав би пояснити, що він робить, чого не вистачає. Він же не спромігся поговорити навіть з представниками влади і пояснити свої дії. Взагалі, нормальний інспектор мав би бути зацікавлений в усуненні порушень. Не вистачає знака - скажи, хай люди поставлять. Може, йому взагалі треба було стати самому на початку вулиці і регулювати рух. Замість того, щоб допомогти ремонтувати дорогу, він приїхав виписувати штраф.
Питається: навіщо заважати ремонтувати дороги? Вони у Володимирецькому районі далеко не найкращі. І що більше «сприяє» аварійності на дорогах: відсутність якось папірця чи яма?
Від коментарів відмовляються
Ми хотіли почути й іншу сторону. Проте начальник ВДАІ з обслуговування Кузнецовська та Володимирецького району Андрій Катеринич по телефону сказав, що ні він, ні його підлеглий Володимир Килюшик зустрічатися з нами не будуть, оскільки скаргу розглядають в обласному ДАІ.
В обласному управлінні ДАІ нам сказали, що згідно з чинним законодавством, скаргу мають право розглядати місяць. Після того і буде винесено рішення. Ми готові надрукувати іншу точку зору.
Працівників підприємства «Володимирець-Агрошляхбуд» надзвичайно обурює бездіяльність, на їхню думку, посадових осіб щодо цієї справи. Тому, аби її не «спустили на гальма», вони звернулися зі скаргою до вищого органу - Департаменту ДАІ МВС України і в газету.
Наталка СЛЮСАР,
Рівненська область
Фото автора

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися