Рівненщина отримала автомобіль для профілактики СНІДу
Рівненщина

Рівненщина отримала автомобіль для профілактики СНІДу

2 грудня 2014, 00:17
0
0
Сподобалось?
0

Мікроавтобус «IVECO», обладнаний сучасною медичною апаратурою для тестування та надання допомоги ВІЛ-інфікованим, отримав Рівненський обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом.

- За допомогою цього автомобіля жителі віддалених районів Рівненщини отримають якісні профілактично-лікувальні послуги. Для цього у салоні транспортного засобу є усе необхідне. Він також обладнаний кріпленням для транспортування поранених. У мобільній лабораторії можна провести дослідження на ВІЛ-СНІД методом ІФА, - каже керівник закладу Олена Гандзюк.

Також у медзакладі облаштовано сучасну ПЛР-діагностичну лабораторію, обладнання якої дозволяє на 98% визначити наявність вірусу імунодефіциту в крові. Кошти на закупівлю обладнання лабораторії у сумі 70 тисяч євро виділила американська фірма «Abbot».

За останніми підрахунками на Рівненщині зареєстровано 2380 випадків ВІЛ-інфікування, з яких 396 особам встановлено діагноз СНІД. ВІЛ-інфекційними вагітними жінками народжено 422 дитини, серед яких 20 дітей з підтвердженим ВІЛ-статусом.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися