На цьому дереві з’явився образ Божої Матері
Рівненщина

На яблуні — образ Божої Матері

21 березня 2015, 14:49
0
-1
Сподобалось?
-1
У позаминулому номері «Вісника+К» ми повідомляли, що  у селі Старожуків Рівненського району на яблуні проявився образ Богоматері. Тепер на Рівненщину звідусіль їдуть паломники. Дерево обв’язали рушниками, різнобарвними стрічками. 
 
Їдуть у Старожуків не лише з Рівненщини, цілий автобус паломників приїздив з Дніпропетровська. У будинку донедавна проживали Лебедюки: господар був церковним старостою, а дружина співала у церковному хорі. Вони померли, тож діти півроку тому продали будинок Долженцям з Костополя.  
– 21 лютого наш священик отець Михайло здійснив у хаті обряд хрещення новонародженого племінника мого чоловіка, – розповідає Лідія Долженець. – А наступного дня ніби якась сила потягнула до яблуні, що за кілька метрів від хати. Від побаченого наче струмом вдарило. На тому місці, де колись розчахнулися найбільші гілки дерева, з’явився силует Богородиці. Стовбур «посвіжішав», раніше  кора виглядала землистою, потемнілою. Я побігла до сусідки. А та тільки-но глянула на дерево, одразу почала хреститися. 
Поголос швидко пішов по селу. Повідомили про диво настоятелю старожуківської церкви протоієрею Михайлові Олійнику, який сповістив керівництво Рівненської єпархії УПЦ КП. Священики дійшли висновку, що на яблуні, схоже, дійсно силует Богородиці. Благословили хресну ходу до дивовижного дерева та провели молебень. Подивитись на старожуківське диво стали приїжджати люди звідусіль. Лідія Долженець каже, що за день поклонитися Богородиці приходило до двох сотень паломників. Дехто образ Божої Матері розгледіти не міг, та більшість його чітко бачили, особливо діти. А дехто бачив на зрізі з протилежного боку ще й образ Ісуса Христа.
– Безперечно, Господь нам нагадує про себе, – каже отець Михайло. – Але чи гідні ми цього нагадування? Непросте питання. Як ставитися до появи святих ликів на деревах, залежить від нас самих. Важливо,  наскільки при цьому ми дійсно віруючі люди. 
Надія АДАМЧУК,
Рівненська область
 

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися