Надія САКОВСЬКА
Рівненщина

«Хочете знати, хто я — почитайте мою поезію»

14 травня 2015, 15:05
0
0
Сподобалось?
0
Привіт, мій рідний східний брате, як тобі живеться? 
Ти скажи мені, будь ласка, в тебе серце б’ється?
Тоді чом в мене стріляєш, чом ногами топчеш,
Землю, що тебе зростила, зруйнувати хочеш?
О, мій брате, схаменися, відкинь страшну зброю.
В мирі, щасті, у єднанні житимем з тобою!
Ми ж обоє українці, в жилах кров буяє,
Тільки в мене є свобода, а в тебе – немає. 
(Уривок з вірша Надії Саковської)
 
Надія Саковська з міста Дубровиця на Рівненщині – юне дарування. І коли вона тільки все встигає? Вчиться у випускному класі, готується до вступу та ще й вірші пише, свою власну першу збірку готує до друку. Навіть стала переможницею творчого конкурсу на здобуття літературної премії «Поліська надія», організованого Малою академією літератури та журналістики.
 
У Наді дуже багато віршів з патріотичним змістом. Видно, що дівчина дуже переймається ситуацією, в якій опинилася наша країна. 
– Я пишу так, як думаю, – розказує. – Нехай деякі мої рядки комусь здаються грубими чи взагалі неприйнятними, але це будуть саме мої думки. Я завжди кажу: хочете взнати, хто така Надя Саковська – прочитайте її поезію. Там вся я, моя душа.
Надя каже, що почала творити ще в дитинстві. У віршованій наївній формі описувала сонечко та квіточки. А вже з класу п’ятого стала розуміти, для чого живе і що хоче побачити у майбутньому. Далі доробок молодої учениці потрапив до рук її вчительки, яка почала активно підштовхувати дівчину творити. 
Поки що Надя не знайома з муками творчості, а муза, вочевидь, невпинно ходить за нею слідом. То у маршрутці Наді прийде натхнення, то на уроці у школі, а то посеред ночі. І тоді треба зриватися і якнайшвидше занотовувати ті рядочки. Інакше потім ані слова не згадає. Саме тому вся хата у неї обклеєна так званими стікерами – листочками з блокнотиків, які ліпляться на стіни. На них безкінечні віршовані рядки. 
Зараз часу у Наді обмаль. Вона закінчує 11 клас та готується до вступу в Інститут журналістики. Каже, що поезія – це її хобі, а от життя вона хоче присвятити саме журналістиці. І з юнацьким максималізмом стверджує, що вже готова їхати в гарячі точки та описувати тамтешні події. Об’єктивно і правдиво.
Мирослава КОСЬМІНА,
Рівненська область
Фото автора
 
 

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися