Рівненщина

Вісім громад хочуть змін до перспективного плану об’єднаних громад Рівненщини

8 липня 2015, 17:14
0
0
Сподобалось?
0

Перспективним планом об’єднання громад Рівненщини, який обласна рада підтримала 12 червня, передбачалося створення в межах області 45 спроможних громад. Вже тоді депутати обіцяли: за потреби у план обов'язково вноситимуться зміни.

За місяць роботи на місцях і справді підготували ряд пропозицій. Деякі з них кардинально різняться від попередньо узгоджених, але сааме таку позицію висловили місцеві громади.

Зокрема, за словами директора офісу реформ у Рівненській області Руслана Сивого, змін не передбачається по 37 громадах. Їх попередню готовність до об'єднання внесли у проект постанови КМУ. Запитання залишаються іще по 8 громадах. Так, у Дубенському районі замість запланованої однієї громади хочуть утворити вісім, у Радивилівському – чотири, хоч раніше також розглядалась одна громада. Дубровицький та Зарічненський райони також хочуть розділитися на дві громади у кожному замість однієї.

- Окрім того село Пляшева Радивилівського району хоче приєднатися до Демидівської громади, утвореної на базі цього району. Одна з громад Рівненського району просить перенести центр із селища Клевань у Зорю. А Рокитнівський район вирішив, що доцільніше об'єднатися у одну громаду замість двох. Усі ці зміни і будуть винесені на розгляд чергової сесії Рівненської обласної ради, - каже Руслан Сивий.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися