На Рівненщині виділено півмільйона гривень для підтримки сільських громад
Рівненщина

На Рівненщині виділено півмільйона гривень для підтримки сільських громад

21 липня 2015, 14:58
0
0
Сподобалось?
0

Капітальний ремонт системи опалення, заміна газових котлів на твердопаливні, старих вікон та дверей на енергозберігаючі, утеплення  фасадів у школах, дитячих садках та амбулаторіях. А ще облаштування вуличного освітлення зі світлодіодними лампами та будівництво водопроводу. Такі мікропроекти будуть реалізовані у восьми районах Рівненщини до кінця року. Адже місцеві громади долучилися до проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Про це йшлося під час засідання обласної координаційної ради Проекту.

За словами голови Рівненської ОДА Віталія Чугуннікова, проект ЄС/ПРООН в області діє з 2008 року. Загалом в його рамках реалізовано близько сотні соціальних проектів загальною сумою більше 16 мільйонів гривень.

З минулого року стартував третій етап проекту, що спрямований на покращення інфраструктури села. Під час його реалізації упродовж трьох років планують втілити близько 32 проектів у восьми районах області.

– Цьогоріч область вперше змогла долучитися до співфінансування проектів, поданих громадами. Для цих цілей з обласного бюджету виділено близько півмільйона гривень. Це вдалося зробити завдяки фінансовій децентралізації, ініційованій Президентом. Гроші буде розподілено між 19 громадами з восьми районів, в яких вже до кінця року будуть втілені мікропроекти, - розповів Віталій Чугунніков.

За словами координаторів Проекту, за поданими мікропроектними пропозиціями Рівненщина посіла друге місце у загальноукраїнському рейтингу. Такого результату вдалося досягнути у результаті тісної співпраці з громадськими організаціями.  

Загалом у Дубенському, Острозькому Володимирецькому, Березнівському, Демидівському, Костопільському, Млинівському та Корецькому районах реалізовуватимуться по чотири проекти.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися