Зірка футболу родом із поліського села
Рівненщина

Зірка футболу родом із поліського села

3 жовтня 2015, 12:28
0
0
Сподобалось?
0
23-річного нападника луганського клубу «Зоря» Андрія Тотовицького сміливо можна назвати зіркою українського футболу. На його рахунку близько сотні ігор та більше двох десятків забитих голів. Родом хлопець із села Кричильськ Сарненського району Рівненщини. Нині про шлях Андрія у професійний спорт говоримо з його мамою Надією Іванівною. 
 
У Надії та Олександра Тотовицьких двоє синів. Старший Андрій змалку марив футболом. Талановитого хлопчика ще в школі запримітили тренери. З малих років він грав за сарненський районний клуб «Маяк». А вже із сьомого класу Андрій тренувався у столичній дитячій команді «Динамо».
Професійна кар’єра кричильського футболіста розпочалася із донецького клубу «Шахтар», де Андрій Тотовицький грав у дублі. Нині 23-річний нападник виступає на правах оренди, виходить на поле за луганську «Зорю». З початком бойових дій на сході команда переїхала до Запоріжжя. І в якому б куточку світу не виступав, головними глядачами на цьому матчі завжди є його батьки. Бо ж Олександр та Надія не пропускають жодної синової гри. Щоправда, зізнається мама, вона йде зі стадіону вже на перших хвилинах. Хвилювання за Андрія не дозволяють їй насолоджуватися грою. 
– Пригадую, їдемо з ним у метро на відбір в «Динамо», а він плаче, що не хоче повертатися у село, – розповідає Надія Іванівна. – Я його заспокоюю, що все буде добре, а в самої серце кров’ю обливається. Молюся, аби його тільки взяли. Дякувати Богу, все вдалося. Син пройшов відбір. 
Нині жінка признається: коли перший крок у професійний футбол було зроблено, вона одночасно і раділа, і журилася. Так, перед сином відкривалися великі можливості, проте батьки хвилювалися, що дитина опинилася сама у великому місті. 
– Андрій додому приїжджав не часто, та й ми до нього їздили рідко. З грошима ж у ті роки було негусто, – веде мову мама футболіста. –  Майже усе зароблене віддавали йому. З Андрієм училися діти небідних батьків, тож хотілося, аби й наш не був гіршим. Чоловік бачив сина частіше, бо в основному він їздив у Київ на батьківські збори. Я ж від випадку до випадку. Зараз також зустрічаємося нечасто, в основному спілкуємося телефоном, по скайпу, син постійно на тренуваннях, зборах. Але у нас із ним досить довірливі стосунки. Я знаю усі його секрети. 
Попри постійну зайнятість, Андрій Тотовицький не забуває дорогу до рідного села. Щойно випадає нагода, відвідує батьків. Мама зізнається: вдома син і досі розмовляє місцевим діалектом, хоча в повсякденному житті послуговується російською мовою. Хлопець простий у спілкуванні, «зіркова хвороба» нітрохи не торкнулася його. 
– Коли Андрій приїжджає додому, в нас повна хата людей. Він зі всіма вміє знайти спільну мову, – пишається сином Надія Іванівна. – Намагається в усьому допомогти нам із чоловіком. Я працюю листоношею на пошті, тож син часто розносить замість мене газети. Він не соромиться ніякої роботи. 
Марія МАРТИНЮК,
Рівненська область

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися