На Рівненщині оголосили карантин
Рівненщина

На Рівненщині оголосили карантин

14 січня 2016, 11:30
0
0
Сподобалось?
0

У селі Дермань Перша, що у Здолбунівському районі, зафіксували випадок сказу. У зв`язку з цим, рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Здолбунівській районній державній адміністрації від 11.01.2016 року № 1 було оголошено карантинні обмеження, а також визначено наступні межі загрозливої зони, а саме села Дермань Друга, Буща, Борщівка, Будераж, Новий Світ, Мізочик, Озерко, Клопіт, Білашів, смт. Мізоч, лісові та польові мисливські угіддя Здолбунівської ГО УТМР та ГО МРТ «Ліски».

Як передає "Здолбунів-Сіті", до зняття карантинних обмежень на неблагополучній на сказ території та загрозливій зоні забороняється: проведення заходів із залученням тварин, вивезення за межі вказаних вище зон собак, котів і диких тварин.

У рамках прийнятого «Плану заходів по ліквідації осередку сказу в c. Дермань Перша, населених пунктах, що розташовані поряд, та лісових масивах які входять в загрозливу зону» приймаються всі необхідні заходи, щоб не допустити поширення збудника інфекції, а саме подвірний обхід з проведення додаткових антирабічних щеплень, роз’яснювальна робота серед населення, тощо.

Управління ветеринарної медицини на Здолбунівщині наголошує мешканцям району про тенденцію до зараження котів та не вакцинованих собак сказом та необхідність щеплення проти сказу домашніх собак та котів в установах ветеринарної медицини для щеплення проти сказу, а при появі клінічних ознак захворювання доставляти тварину для огляду. Слід дотримуватись правил утримання та вигулу домашніх собак і котів, не створюючи небезпеку оточуючим.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися