Син 22 роки шукав батька, а знайшов 22-літню сестру
Рівненщина

Син 22 роки шукав батька, а знайшов 22-літню сестру

4 лютого 2016, 13:53
0
0
Сподобалось?
0
Для Оксани Ємельянової з Рівного початок нинішнього року приніс несподіваний життєвий сюрприз – старшого рідного брата, який мешкає в Кременчуці Полтавської області.          Не менш трепетною ця несподіванка виявилась і для полтавчанина Олександра Ємельянова, який донедавна навіть гадки не мав про сестру. Вони зустрілися завдяки проекту «Чекай мене», куди Олександр Павлович звернувся, аби пошуковці допомогли встановити долю батька, льотчика за професією, слід якого загубився 22 роки тому. 
 
 
«Пам’ятаю  тата у формі льотчика»
– На жаль, мої батьки не довго жили разом, – розчаровано розводить руками Олександр Ємельянов, – вони чомусь розлучилися. Для мене це був болючий удар… Тим паче тато дуже любив мене. І досі не забуваються спогади, як водив за руку по місту. Був тоді батько у формі льотчика, а я від того дуже тішився… Через десяток років після розлучення зажевріла надія на те, що знову будемо разом. Коли я вже був одружений і народилася донечка, тато навідався на нашу кременчуцьку квартиру. То був напрочуд радісний і пам’ятний день. Тим більше, що він пообіцяв невдовзі приїхати на святкування Нового 1993 року. Ми його чекали з нетерпінням. Але так і не дочекалися. Відтоді, по суті, його слід повністю загубився. Декілька разів я намагався розшукати, де живе, де працює батько. І взагалі, чи живий-здоровий. Абсолютно не мав наміру йому чимось дорікати. Просто хотілося мати батька. Хотілося порадіти разом з ним за трьох моїх дітей, за їхні досягнення. Один з моїх синів, приміром, зараз готується до виступу на Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро. Однак у цьому пошуку щоразу щастя відверталося від мене. Не став уже сподіватись і на «Чекай мене», як раптом прийшло повідомлення, що за моїм запитом хтось-таки знайшовся. На передачу ми поїхали втрьох – з дружиною та меншим сином. І зустріч вийшла вдивовижу щемливою. От тільки не з батьком… 
«Народилась я, донька, й він              не поїхав до сина»
На побачення до родини Ємельянових вийшла красива дівчина Оксана. Вона з міста Рівного. Коли обидві сторони дізналися про те, що рідні, якусь мить у приємному подиві затамували подих, а затим зійшлися в обіймах – зі слізьми болю й радості. 
– Павло Ємельянов – то мій рідний батько, – каже Оксана. – Як не прикро, але вже дванадцять років його немає на білому світі. Знаю, що тато на початку 90-х переїхав до Луцька. Там працював у льотному загоні. Часто літаком обробляв поля – підживлював їх міндобривами. Саме з цим завданням доля закинула його в Ратне. Там, обідаючи в ресторані, побачив мою маму. Познайомилися. Припали один одному до душі. Через півроку одружилися. Потім народилась я – якраз тоді, коли, як з’ясовується, тато мав їхати на свято в Кременчук. Відповідно, через цю обставину не поїхав. Ось так «перевернулася» його доля. У моєї мами від першого шлюбу син і донька. Чесно кажучи, нас усіх трьох дітей батько любив однаково. До кожного був добрим, турботливим, чуйним. А ми за ним, у помочі й захистку, – як за горою. Коли «льотчик» (так майже всі називали тата) вийшов на пенсію, почав лагодити автомобілі. Причому я йому в цьому ділі часто допомагала – подавала в гаражі ключі й пишалася його майстерністю. Коли ж тато помер, ніби щось у душі обірвалося. Відчула, що таке бути напівсиротою. Особливо морально. Та й у матеріальному плані без тата жилося нам значно гірше. Чомусь і навчатися в школі стала теж слабше. Одне слово, без батька – як без камінної стіни. А про те, що в мене є брат по батькові, я дізналася від мами. Коли підросла, спробувала знайти його через Інтернет. Однак у відповідь – ні слуху ні духу… Коли отримала запрошення на зустріч, подумалося про декілька варіантів. При цьому варіант зустрічі з братом не був основним. Тим більш несподіваним і радісним вийшло наше знайомство. Тепер ми – одна родина. З першої ж зустрічі домовилися навідатись один до одного в гості. І пам’ятати про нашого тата.
Частинкою цієї світлої пам’яті стали квіти, які лягли на могилу Павла Ємельянова – не вперше від доньки й уперше від сина. 
 Сергій НОВАК, 
Рівненська область
 
 

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися