В церкві у Малевому оновилося... 40 ікон!
Рівненщина

В церкві у Малевому оновилося... 40 ікон!

28 квітня 2016, 09:50
0
0
Сподобалось?
0

Незвичайне явище у Великий піст спостерігали у селі Малеве Демидівського району Рівненщини. У Свято-Хрестовоздвиженській церкві, якій уже понад сто років, почали оновлюватися більше сорока ікон різних років.

Як пригадують старожили, в роки радянської влади храм слугував складом. Церква довгий час була закрита, і лише в кінці 1990-х тут стали правити служби Божі. Наново малювали іконостас, купували образи, деякі селяни зносили зі своїх домівок, тому старовинних ікон тут нема.

Першим диво, яке сталось у другу неділю посту, помітив син священнослужителя. Чекав батька після служби, і раптом погляд хлопця зачепився за одну ікону. Придивившись пильніше, зі здивуванням виявив, що сірий образ раптом набув яскравих барв. Хотів сфотографувати це на камеру мобільника, але телефон вмить вимкнувся. Почав оглядати решту ікон і побачив диво оновлення на інших. Відразу ж покликав священика.

– Коли син розповів мені, – каже отець Федір, – я спочатку не повірив. Першою оновлюватися почала пара старих ікон, що на іконостасі. Далі я став оглядати всі – переконався, що старі безбарвні образи набувають кольору. Вперше спостерігаю за таким масовим явищем у церкві. Що цікаво, за місяць до цього, відкриваючи двері храму перед службою, відчув приємний аромат мира. Відверто кажучи, здивувався, адже раніше чувся лише запах сирості.

Налічили понад сорок оновлених ікон. До церкви приїздив благочинний району, який підтвердив цей факт. Поки ще не засвідчено випадків зцілення, проте людей з кожним днем прибуває все більше. Наразі ікони продовжують оновлюватися. Та що означає цей знак Божий – невідомо.

Ігор ЯКИМЧУК, Рівненська область 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися