«Вісник+К» передавала доньці у Крим
Рівненщина

«Вісник+К» передавала доньці у Крим

30 червня 2014, 12:25
0
0
Сподобалось?
0

До оселі Віри Федчук із села Птича Дубенського району нас привела журналістська допитливість: у сільській раді розповіли, що її донька Тамара із зятем переїхали з окупованого Криму і оселилися в цьому мальовничому куточку Рівненщини. А розговорившись, дізналися ще цікавий факт. Виявилося, що ми потрапили у родину давніх шанувальників нашої газети. Віра Олександрівна зізналася, що навіть передавала доньці у Крим «Вісник».

Зі своїм майбутнім чоловіком Тамара познайомилася на весіллі у Євпаторії, там живе тітка дівчини. Одружилися і вирішили жити на півострові. Молода сім'я знімала житло у Сімферополі. Тамара влаштувалася продавцем у супермаркет, Сергій також мав роботу. Мама Віра передавала дітям передачі. У сумку завжди клала «Вісник».
- Тамара хотіла бути в курсі подій, які у нас відбуваються, тому й просила вашу газету, - посміхається Віра Олександрівна. - Ми дуже любимо це видання. Якось «Вісник» я випадково купила у Дубні, а згодом почала передплачувати. Вже майже десять років читаємо. Тамара навіть ходила на місцеву пошту, хотіла передплатити й собі, але там сказали, що такої газети не знають.
Тож на іншому куточку України рівнянка дізнавалася про новини свого регіону завдяки турботливій мамі та нашій газеті. Півтора року Колесніки прожили тихим сімейним життям, а тоді почалися сумнозвісні події у Криму.
- У сім'ї Сергія рідні розділилися на два табори, - розповідає Тамара. - Старший брат підтримував Росію, а мій чоловік із сестрою були за Україну. Виникали суперечки. Звичайно, більшість кримчан хотіли до Росії, проте референдум відбувався з грубими порушеннями. Моя подруга розповідала, що її знайома тричі ходила голосувати і жодного разу не показувала паспорта. Уявіть, скільки подібних випадків було! Чоловік, коли почув, що треба змінювати український паспорт, категорично відмовився. Він був ініціатором того, щоб їхати до батьків на Рівненщину. Ми забрали лише необхідні речі і перебралися у Птичу. Чоловікові тут дуже подобається, а я таки сумую за Кримом.
Там у молодої жінки залишилося чимало знайомих, телефоном підтримують зв'язок із сестрою. Перепитуємо, що розповідають рідні зараз про ситуацію на півострові.
- Сестра їздила на море, каже, туристів нема. Є лише кілька осіб, але це місцеві, - продовжує Тамара. - Кримчанам дуже багато наобіцяли, і вони вірять, що це все буде. Хоча деякі вже починають сумніватися. У громадському транспорті й досі на здачу дають українські копійки. Люди обурюються, бо їх потім не можна обміняти. Ситуація ще й досі незрозуміла.
Може, молодь трішки сумує за міським життям, а маминому серці добре, що діти поруч. Головне, що тут панує мир та спокій, що в нинішній час - найголовніше.
Руслана ТАТАРИН,
Рівненська область
Фото автора


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися