На Рівненщині створили нову військову адміністрацію: чи є загроза з боку Білорусі
Рівненщина

На Рівненщині створили нову військову адміністрацію: чи є загроза з боку Білорусі

22 лютого, 11:12
0
0
Сподобалось?
0

Президент України Володимир Зеленський 20 лютого видав указ про створення міської військової адміністрації у місті Вараш Рівненської області.

 Як пояснив очільник Рівненської ОВА Олександр Коваль, Вараську міську військову адміністрацію створили не через загрозу військового наступу з боку Білорусі.   

Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

За його словами, головними завданнями Вараської міської військової адміністрації стануть питання безпеки, оборони, бюджету.  Йдеться про стратегічне значення Рівненської АЕС.

"Ключове – створення Вараської МВА не пов'язане з наступом з Білорусі. Йдеться про стратегічне значення Рівненської АЕС і безпекове середовище у Вараші. Тому ще у липні на прохання військових та на виконання рішення Ставки Верховного Головнокомандувача Рівненська ОВА звернулася до президента з ініціативою щодо створення Вараської МВА", - пояснив очільник ОВА.

Коваль додав, що наразі йде підготовка до її реєстрації, як юридичної особи. Він розглядає питання щодо структури та штату МВА.

Коваль також він зустрівся з міським головою Вараша Олександром Мензулом і пояснив, що він разом із міською радою працюватимуть далі. Робота триватиме вже в тандемі з начальником Вараської МВА Людмилою Мариніною.

"Обговорив з обома зони відповідальності та розподіл обов'язків. Наголосив - між ними має бути чітка взаємодія та скоординованість дій", - додав Олександр Коваль.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися