Тернополянин творить шедеври з мотлоху
Тернопілля

Тернополянин творить шедеври з мотлоху

30 жовтня 2014, 11:14
0
0
Сподобалось?
0

Тернопільський умілець Сергій Кузнєцов дарує друге життя речам, які могли б тихо померти у гаражах, коморах чи на смітниках. Він є автором фантасмагоричних істот-роботів, яким, щоб було веселіше, присвоює імена: Стьопа, Зоя, Лобзик, Зелений чоловічок. Майстер також клепає з металолому динозаврів, диво-птахів, звірів, риб, комах, мотоцикли, автомобілі, намалював серію чудернацьких картин з далекого майбутнього. Ідеї у Сергія фонтанують, а фантазії він втілює у життя за допомогою вживаних моторів, пластику, ґудзиків, деталей від комп'ютерів, швейних машинок, фотоапаратів, годинників. Вживані речі постачають друзі, знайомі. «Ніякого ексклюзивного матеріалу я не використовую, все ексклюзивне - навколо нас, треба лише очі «роззути», - каже умілець.
Бажання зробити щось своє у тернополянина виникло кілька років тому. На початках його творіння «перекочовували» з подвір'я на город і у зворотному напрямку, аж поки оригінальні вироби одного разу не побачив місцевий ресторатор Михайло Гросуляк. Сам дивак, як про себе жартома каже, він запропонував Сергієві розташувати неординарні речі біля своїх громадських закладів. І слава прийшла.
Стиль, в якому творить Сергій Кузнєцов, називається стімпанк. Про нього чоловік дізнався лише після того, як зробив свої перші саморобки. Мистецтвом стімпанку, крім нього, в Україні володіє лише двоє митців. У світі попит на твори у цьому стилі великий, але Сергій продавати вироби не поспішає. Зараз їх можна оглянути у щойно відритому музеї біля «Старого млина». Невдовзі ж, якщо з'являться бажаючі придбати оригінальні речі, п'ятдесят відсотків виторгу підуть на потреби наших бійців на території АТО.
- З дитинства пам'ятаю, що у музеях на експонати можна було лише дивитися, не торкаючись, - каже Сергій Кузнєцов. - А до моїх роботів можна торкнутися, посидіти на мотоциклах. Діти у захваті - і у мене душа радіє.
За спеціальністю Сергій - токар-револьверник. У 90-х роках він освоїв ремесла вантажника, охоронця, набув фаху ювеліра. Фантасмагоричні речі і картини його захоплюють передусім тому, що у жанрі фантастики митці, за його словами, «найменше брешуть».
Нині Сергій Кузнєцов працює над тим, щоб відтворити у стилі стімпанк картини Леонардо да Вінчі.
Світлана Клос,
Тернопільська область


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися