Убивцю і його жертв хоронили в один день
Тернопілля

Убивцю і його жертв хоронили в один день

2 вересня 2016, 10:30
0
0
Сподобалось?
0

У Бабинцях на Тернопільщині чоловік застрелив дружину і двох поліцейських, які прибули на виклик. При затриманні був убитий сам.

Таких похоронів Борщівщина не пам’ятає. У селі Шупарка в останню путь проводили оперуповноваженого Борщівського районного відділення Національної поліції 30-літнього майора Олександра Рудика, в сусідньому Сапогові – ховали 31-річного інспектора поліції капітана Андрія Чернятинського. Молоді чоловіки загинули від куль жителя села Бабинці Олекси Василюка.  Труни із загиблими офіцерами поліції несли на руках. Дзвеніли дзвони. Море людей. Гори квітів і вінків. Не стримували сліз навіть чоловіки. Люди не розуміють, як таке могло трапитися. Саша Рудик найбільше мріяв узяти на руки власну дитину, яка має з’явитися на світ через шість місяців. Не судилося. Дружина не змогла востаннє проститися з коханим: після трагічної звістки про смерть чоловіка вагітній жінці стало погано, вона перебуває під наглядом медиків.

Про дільничного Андрія Чернятинського – тільки хороші слова. Від розпачливого крику мами, яка кидається на домовину: «Куди ти йдеш від мене, синку, дитино моя люба?!» – мороз по шкірі. Дружина від хвилювання кілька разів непритомніла, вона вже й не приходить до свідомості. Семирічний синочок Андрія у перший клас піде без тата. «Бог справді забирає кращих», – так кажуть усі, хто особисто знав Сашка і Андрія. Того ж дня у самих Бабинцях, де сталася трагедія, хоронили вбивцю Олексу Василюка і вбиту ним дружину Оксану.

Ця трагедія так шокувала село, що копачі відмовлялися лаштувати могилу Олексі. Родичі ж загиблої Оксани настояли, щоб його поховали окремо. Хоч подружжя прожило разом 25 років та народило і виховало троє дітей… Про Олексу в селі доброго слова ніхто не каже – постійно скандалив, ревнував дружину, часто розгулював з мисливською рушницею.

– І як такому агресивному чоловікові можна було дозволити зброю носити? – дивуються люди.

Трагедії передували сімейні розбірки між Олексою та Оксаною. Обоє тільки повернулися із заробітків. Правда, працювали в різних місцях. І коли чоловік приїхав, хтось із «доброзичливців» шепнув, мовляв, твоя Оксана коханця має. Для ревнивця цього було досить. Почалася сварка. В пориві люті Олекса схопився за рушницю і вистрелив. Першим про те, що мами не стало, дізнався син Іван. Він кинувся до неньки, але та вже була нежива. Хлопець побіг і повідомив про біду людей. Батько тим часом зачинився у хліві.

Приїхала опергрупа. Чоловіка почали вмовляти викинути зброю і здатися. Та вбивця не послухав навіть рідної доньки і став поводитися ще агресивніше. Почав стріляти в бік поліцейських. Заряд дробу потрапив у майора Рудика – прямо у сонну артерію. Олександр помер за лічені хвилини.  У село прибуло декілька десятків бійців спецпідрозділу «Сокіл». Почався штурм. Убивця встиг вистрілити ще кілька разів. Одна з куль влучила в груди інспектору Чернятинському.

Ще одного поліцейського, Сергія Танасійчука, було поранено в ногу. Під час спецоперації загинув і вбивця правоохоронців… На місце події того ж дня виїхала голова Національної поліції Хатія Деканоідзе. Вона назвала 23 серпня «чорним днем для української поліції».

Підготувала

Наталка СЛЮСАР, 

Тернопільська область  


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися