Тернопіль атакували кліщі. Хочуть хімією кропити парки
Тернопілля

Тернопіль атакували кліщі. Хочуть хімією кропити парки

12 квітня 2017, 22:06
0
0
Сподобалось?
0

Цьогорічна активність кліщів здивувала фахівців – вони прокинулися значно раніше. Аби зменшити кількість укусів, у Тернополі проводитимуть хімічну обробку, коситимуть траву, а дітей оглядатимуть в навчальних закладах. Про це пише «20 хвилин».

Влада взялась за термінове проведення протикліщевих заходів на території міста. Адже трохи більше, ніж за місяць в місті зареєстрували 30 укусів цими кровопивцями. У шести випадках медики виявили симптоми хвороби Лайма. І це лише початок, кажуть в санепідемстанції.

Зазвичай кліщі активізуються у травні-червні, а також у вересні. Однак цього року фахівці відзначили, що  після періоду зимової сплячки кліщі проявили активність швидше, аніж звичайно. За словами завідувача Тернопільського міського відділу лабораторного центру Анатолія Поліщука, фахівці досліджують місця масово відпочинку людей у парках та скверах. Якщо справді кількість виявлених кліщів буде великою, проводитимуть заходи з їх знищення хімічними засобами. У дитсадках після прогулянок  дітей на свіжому повітрі відповідальні особи мають проводити огляди одягу та відкритих частин тіла на наявність кліщів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися