Незвичайні авто Майстра-самоука
Тернопілля

Незвичайні авто Майстра-самоука

31 липня 2014, 11:11
0
0
Сподобалось?
0

Десятки транспортних засобів зробив житель Збаража Юрій Кордупель. Картинги, баггі, тракторці - його захоплення. А недавно 43-річний чоловік замахнувся на виготовлення справжнього джипа, який втре носа конкурентам на будь-яких змаганнях.

Своє перше авто на трьох колесах Юрій створив у сьомому класі. Мотор був від мотоцикла «Мінськ», задня частина - від «Верховини». Наступним шедевром став скутер, що складався вдвоє. Диковинкою 90-х років для Збаража виявився ЗІЛ-131 із дизельним двигуном. Електрик за фахом, Юрій Кордупель не лише збирає техніку, а й сам обшиває салони. Деталі ж фарбують професіонали. Охочі придбати витвори Юрія не переводяться.
Нині на базі військового ГАЗ-66 Юрій монтує аналог українського позашляховика «Вепр», який матиме назву «Збараж». Машина довжиною понад п'ять і шириною понад два метри. У ній буде панорамний дах, телевізор. Авто, як пояснив аматор, є водночас напівджипом і напівБТРом. Планує позмагатися на ньому у швидкості з американським «Хаммером», продемонструє можливості машини на перегонах у Тернополі, а потім поїде завойовувати Київ.
Юрій Кордупель хоче сконструювати машину на повітряній подушці, яка пересуватиметься по будь-якій поверхні і не застрягатиме у важкопрохідних місцях. Шукає наразі майстра, який зробив би для аеромобіля потужний вентилятор.
Світлана Клос,
Тернопільська область

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися