Трійню народила… бабуся
Вінничина

Трійню народила… бабуся

7 грудня 2017, 17:53
0
0
Сподобалось?
0

У Наталії Самаріної вже підростають четверо внуків, а вона нещодавно сама стала мамою. Ще й не одного немовлятка, а одразу трьох! Це перша трійня в Козятині, що на Вінниччині, за останні двадцять років.

Восьмі пологи – одинадцять дітей

Наталія і Михайло Самаріни вже понад двадцять літ у шлюбі. Першою в них народилася доня, яку назвали Альоною. Потім горохом посипалися четверо синів та дочок, за якийсь час народилася двійня, потім – ще одне маля. Тож донедавна виховували батьки вісьмох дітей.

Поки підростали менші брати-сестри, найстарша, Альона, вийшла заміж і народила чотирьох малюків. Аж це минулої зими мама зізналася їй по секрету: знову вагітна. Дарма, що внуки вже бігають, щебечуть, а раз Господь дарує щастя материнства, треба дякувати за це.

Усю вагітність 40-річна жінка сумлінно дотримувалася настанов лікарів. Адже і вік вже не юний, і болячки різні є. Зізнається, одразу на УЗД їй сказали, що носить під серцем не одне маля. Але що буде саме трійня, дізналася незадовго до пологів.

Народжувала жінка у Вінниці. Тут їй зробили кесарів розтин – і на світ з’явилося два хлопчики та дівчинка. Усі з однаковим зростом (по 48 сантиметрів), проте різною вагою (2700, 2670 та 2310 грамів).

Наталія САМАРІНА

Більше вагітніти жінці не радять

Дітки народилися здоровими, мама одразу стала годувати їх грудьми. Однак невдовзі стан жінки погіршився – стала задихатися навіть від найменшого руху.

– Було таке враження, ніби хто на шию накинув петлю і душить, – розповіла пані Наталія. – Я дуже переживала.

Породіллю перевели у відділення акушерства і гінекології Вінницької обласної клінічної лікарні імені Миколи Пирогова. Поки лікарі боролися за здоров’я мами, малят… виписали додому. Доглядає їх найстарша сестричка Альона. Правда, грудьми не годує – готує для малечі молочні суміші.

– Нам сказали, що поки мама наша не окрепне, маленьких мають забрати в будинок маляти. Кажу: «Як це? Я своїм чотирьом раду даю, то й іще з трьома впораюся». І мені дозволили братиків та сестричку забрати. Я вже зареєструвала малят – назвала братиків Глібом та Кирилом, сестричку – Кароліною, – зізнається Альона.

Тим часом Наталя Самаріна одужує. Хоча заввідділення Володимир Бойчук був відвертим: цього разу лікарі та Господь врятували діткам маму, наступна ж вагітність може призвести до трагічних наслідків.

– Пані Наталя свою місію як мама виконала на 200%. Далі ризикувати медицина не радить, – наголосив Володимир Максимович. – Хоча це, звісно, справа батьків.

Оксана НЕДІЛЬСЬКА, Вінницька область

Передрук заборонено!


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися