Нападників на поліцейських Вінниччини затримали в Одеській області
Вінничина

Нападників на поліцейських Вінниччини затримали в Одеській області

22 квітня, 09:45
0
0
Сподобалось?
0

Чоловіків, які напали на патрульних у Вінницькій області, затримали. Тепер їм загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, що трагічна подія сталася 20 квітня у Гайсинському районі Вінницької області, де на поліцейських напали під час перевірки автомобіля. У результаті отриманих поранень загинув 20-річний правоохоронець, а його колегу поранили.

Переховувались на території Одеської області

Начальник Національної поліції України Іван Вигівський розповів, що нападників вдалося затримати завдяки злагодженій роботі оперативних служб.

Вони встановили, що підозрювані переховувалися на території Одеської області. Операція із затримання проводилася за силової підтримки спецпідрозділу КОРД.

Нападники – двоє військових, батько та син, 52 та 26 років, уродженці Вінницької області. Поліцейський, який загинув при виконанні обовʼязків, захищаючи напарника, на якого напали першим, встиг здійснити постріли та поранити зловмисників,

– мовиться у повідомленні.

Наразі встановлюються обставини події та мотиви скоєного злочину. Розпочато кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу України "Вбивство або замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків".

Фігурантам загрожує довічне позбавлення волі.

Зверніть увагу! На затримання зловмисників був орієнтований весь особовий склад поліції Вінниччини та сусідніх областей, а також введено спеціальну поліцейську операцію.

Напад на поліцейських Вінниччини: коротко

У Гайсинському районі Вінниччини в ніч на 20 квітня двоє патрульних зупинили автомобіль, в якому перебували двоє чоловіків.

На відео із бодікамер видно, що водій та його пасажир передали документи на перевірку, а після цього пасажир вийшов з автомобіля та відкрив багажник.

Чоловіка попросили показати вміст ящиків, на що через кілька хвилин обидва чоловіки відкрили вогонь по поліцейських. Як наслідок, загинув 20-річний поліцейський Максим Зарецький, а його напарник отримав поранення.

У ЗСУ висловили рідним загиблого свої співчуття і обіцяли надати допомогу у розслідуванні. Раніше 28 окрема механізована бригада опублікувала спростування щодо того, що підозрювані служать у них, і закликали утриматися від поширення недостовірної інформації.

У мережі розповсюджувалася інформація, що нападники батько та син – Валерій і Віталій Васілаке.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися