На Волині у річку випустили тонну амура і товстолоба
Волинь

На Волині у річку випустили тонну амура і товстолоба

5 листопада 2014, 12:20
0
0
Сподобалось?
0

Уже традиційними в Ковелі стали акції з відтворення водних живих ресурсів, які відбуваються за сприяння міської влади та громадської організації «ЕкоВолинь». 20 тисяч гривень було виділено з обласного бюджету на виконання природоохоронних заходів для створення гідрологічних умов шляхом зариблення річки Турії у Ковелі. Відділ комунального господарства виконавчого комітету міської ради уклав угоду з в ПАТ «Рівненська рибоводно-меліоративна станція» на придбання мальків амура і товсто лоба, інформує Ковельська міська рада.

Зариблення Ковельського водосховища відбувається двічі на рік за активної участі громадської організації «ЕкоВолинь», депутатів міської ради, працівників відділу комунального господарства, РЖКП №1 та спеціалістів сектору іхтіології та регулювання рибальства «Волиньрибохорони». Популяцію риб на Турії поповнили амур (412,5 кг) та товстолоб (650 кг).

Штучне зариблення є життєво необхідним. Адже ряд зовнішніх факторів, головним з яких є несприятливий гідрологічний режим, замулення та заростання нерестовищ, забруднення води та нерегульований вилов, значно сповільнюють природне відтворення водних живих ресурсів в річці Турії. Загалом ця процедура відбувається у кілька етапів, як правило навесні та восени. Строки підбираються таким чином, щоб порівняно невеликий за розмірами рибо-посадковий матеріал у період свого інтенсивного росту якомога менше часу знаходився у водоймі в умовах природної волі. І тим самим був убезпечений від дрібних хижаків, якими у водосховищі є, передусім, окуні.

 

 

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися