Заслужена вчителька трьох заслужених журналістів і 60 педагогів
Волинь

Заслужена вчителька трьох заслужених журналістів і 60 педагогів

28 грудня 2014, 11:51
0
1
Сподобалось?
1

Виповнилося 85 років Ніні Василівні Яцюк, почесній жительці села Рудка-Козинська Рожищенського району, яка більше половини свого життя віддала школі, навчаючи дітей любові до рідного слова. І робила це настільки талановито, що для багатьох її учнів служіння слову стало професією.
Похмурий грудневий день, здавалося, яснів теплом, розчуленою сльозою вдячності, усміхом спогадів про шкільні роки. Зібралися, щоб привітати заслужену вчительку України, шановану ювілярку Ніну Василівну Яцюк, діти, онуки й правнуки, колишні учні, представники освітянської галузі, односельчани. Приймав гостей на маминому святі господар привітної і затишної оселі - син Микола, теж педагог за фахом, якого громада вкотре обрала сільським головою. Працюють у школі й доньки Людмила та Алла. Всього ж у цій великій дружній родині є аж 14 вчителів. Взялися рахувати їх кількість серед вихованців Ніни Василівни, але дійшли до шести десятків... і збилися.
Вітання від усієї освітянської спільноти передав ювілярці ректор Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти, депутат обласної ради Петро Олешко.
Поздоровили людину, яка є прикладом для молодшого покоління педагогів, представники районного управління освіти, обласної та районної галузевих профспілок. З квітами і найщирішими словами вдячності прийшли на ювілей своєї Вчительки ті, кого вона благословила на служіння слову - головний редактор тижневика «Вісник+К» Євген Хотимчук, заступник головного редактора газети «Волинь-нова» Галина Світліковська. Третій руденський заслужений журналіст України - головний редактор «Кримської світлиці» Віктор Качула - прибути не зміг.
А у згуртованому родинному колі найповажнішим гостем був брат ювілярки - педагог із більш як піввіковим стажем Михайло Васильович Коновал із селища Торчин Луцького району. Згадували, як колись збиралося за столом старше покоління представників цього вчительського роду, як завжди всі розмови зводилися до шкільних справ, через що й жартома називали вони такі застілля сімейними педрадами.
- Дякую Богу, що дав змогу реалізувати мою мрію стати вчителем. Перші кроки до професії, яка стала справою всього життя, я зробила ще на рідній прабатьківській землі за Бугом - на Холмщині, де вступила до Грубешівської учительської семінарії. Після примусового переселення довелося пускати коріння на волинській землі, і я вдячна долі, що привела мене у Рудку-Козинську, де живуть добрі й працьовиті люди. І вчителюючи, і очолюючи колектив школи, вкладала у роботу всі сили, всю душу, завжди намагалася бути корисною громаді, - бринів хвилюванням голос Ніни Василівни Яцюк, яку в селі вважають моральним авторитетом.
Галина СВІТЛІКОВСЬКА
Фото Євгена ХОТИМЧУКА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися