Луцьк нарешті матиме підземний перехід
Волинь

Луцьк нарешті матиме підземний перехід

15 січня 2015, 10:14
0
1
Сподобалось?
1

Уже цього року Луцьк може отримати від інвесторів чудовий подарунок - у місті нарешті реально беруться за будівництво першого підземного переходу. Він сполучатиме зупинки «Завокзальний ринок» та гіпермаркет «Там-Там», що на проспекті Соборності.

Потреба у цьому переході визріла давно. Проспект Соборності, як одна з головних транспортних артерій міста, має надзвичайно насичений рух. Особливо аварійно небезпечна згадана ділянка. Це зумовлено розташуванням - вона з'єднує найпопулярніші у місті об'єкти: Завокзальний ринок, більш відомий в народі як «Варшавка», та торгово-розважальний комплекс «ПортСіті». Тут завжди людно. Хтось поспішає в кафе, на ролики чи в кіно, хтось - на базар, а хтось - і на автобус, адже неподалік автостанція. Ні для кого не секрет, що при цьому пішоходи нерідко ігнорують сигнали світлофора.
Щоб розв'язати цю проблему, і вирішили збудувати підземний перехід. У вівторок у приміщенні міської ради було презентовано два варіанти майбутнього об'єкта. Автор концепцій - литовець Відімантас Самаліоніс. Замовника представляв директор ТзОВ «Ілос» Андрій Осадчук. Кажуть, головна мета, яку ставили перед собою, - запропонувати не суто технічний прохід, а такий, щоб лучани та гості міста мали з нього максимум приємності та користі.
Обидва задуми цікаві. Перший варіант надземної частини ідеально гармонує з дизайном торгово-розважального комплексу «ПортСіті» - перегукується і стилем, і кольорами, тому виділяється на фоні сірої житлової забудови. Другий значно урбанізованіший, міський, його вигляд більш нейтральний. У цьому і вся різниця. А сам підземний перехід планується з модними бутіками та квітковими крамницями, чоловічими та жіночими вбиральнями, добротним освітленням і навіть... охороною! А ще для неповносправних громадян та батьків з дітками передбачені підйомники. Словом, усе для комфорту кожного.
Який варіант буде втілено, залежить від кожного з нас. Впродовж кількох тижнів проводитиметься обговорення концепцій (зокрема, й на сайті торгово- розважального комплексу «ПортСіті»), тоді за його підсумками розроблятиметься власне проект об'єкта й проводитиметься тендер. Замовники інтригують: на завершення будівництва сподіваються вже у цьому році.
Наталія КРАВЧУК, м. Луцьк


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися