Директор школи допомагає воїнам АТО
Волинь

Директор школи допомагає воїнам АТО

26 лютого 2015, 10:16
0
0
Сподобалось?
0
Василь Іванович Мацялка майже 30 років займає посаду директора загальноосвітньої школи села Гірка Полонка Луцького району Волинської області. За ці роки він був нагороджений численними грамотами районної державної адміністрації та обласного управління освіти, а у 2003 році отримав нагрудний знак «Відмінник освіти України». Проте в селі його знають не тільки як педагога, а й як історика, талановитого співака та патріота.
 
Як директор Василь Іванович дуже прискіпливо ставиться до патріотичного виховання школярів. Часто організовує акції на підтримку бійців АТО. Наприклад, учні назбирали дві тонни макулатури, вторгувавши за неї майже три тисячі гривень, купили для вояків продукти та поповнення рахунка для мобільних. Усі працівники школи за свій одноденний заробіток, на понад 5700 гривень, придбали дві бензопилки для АТО. Організовували у закладі й благодійний концерт. А коли вшановували Героїв «Небесної сотні», учні після панахиди у церкві підготували співочо-літературний реквієм.
Хоча сам Василь Іванович родом із села Сенкевичівка Горохівського району, зараз він завершує роботу над книгою з історії сіл Гірка Полонка, Полонка та Оздів. Чоловік багато років працює в архівах, перекладає давні історіографічні джерела з польської мови, розпитує односельчан про цікаві факти з історії сіл. Також Василь Іванович є членом козацького куреня «Козацька рада», який діє у Гіркій Полонці. 
24 лютого Василю Мацялці виповнюється 53 роки. Односельчани, друзі та колеги вітають Василя Івановича з днем народження.
Яна СТЕПАНЮК,
Волинська область

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися