У профспілок хочуть забрати пансіонат «Шацькі озера»
Волинь

У профспілок хочуть забрати пансіонат «Шацькі озера»

9 квітня 2015, 10:46
2
0
Сподобалось?
0
(Продовження. Поч. у №14)
До повного банкрутства пансіонат веде фірма нардепа
– Договір підписав мій попередник Віталій Котумай, – пояснив Федір Заяць. – До фірми «Вояві» мав відношення Ігор Васюник, брат тодішнього віце-прем’єра Івана Васюника. Зараз Ігор Васильович став народним депутатом. У договорі чітко прописано, що будь-які капітальні ремонти приміщень мають бути погоджені з «Волиньтуристом». «Вояві» ж самовільно зробила поліпшення, і уже у вересні 2011 року звернулася до суду із заявою про відшкодування вартості витрат. Ціна позову – майже шість мільйонів гривень. Ми такої суми і таких «поліпшень» не погоджували. Тому досить легко виграли суд першої інстанції. 
Далі справи у «Волиньтуриста» пішли не так добре. Апеляційний і Касаційний суди це товариство програло. 
– Розгляд справ у вищих інстанціях відбувся позачергово у пришвидшеному порядку, – коментує юрисконсульт ПрАТ «Волиньтуриста» Маргарита Бешта. – При цьому зовсім не були взяті до уваги наші аргументи. А саме: погодження проведення реконструкції 5, 6, 7 корпусів, на яке спираються у фірмі «Вояві», було попереднім. Вони були зобов’язані надати нам кошториси робіт, вказати їх час, будівельні матеріали тощо. Усе це мало бути винесено на розгляд органів управління товариства і після того погоджено. Нічого цього зроблено не було. Навіть експертної оцінки вартості виконаних робіт не провели. Тому звідки взялася сума у майже шість мільйонів, ми зрозуміти не можемо.  
Чому так швидко рухалися суди у цій справі і на багато речей були закриті очі, можна здогадатися з прізвища акціонера фірми Васюника. До речі, нинішній нардеп і не приховує своєї причетності до «Вояві», вказавши у декларації за 2014 рік, що він поповнив своїми грішми статутний фонд цієї фірми. Вдале капіталовкладення. Адже на пансіонат «Шацькі озера» через борг перед «Вояві» сьогодні накладено арешт. Крім того, заблоковано рахунки ПрАТ «Волиньтурист». А це не лише пансіонат, але й готелі «Світязь» у Луцьку і «Лісова пісня» у Ковелі та приміщення на вулиці Грушевського у Луцьку.   
– Уже рік наші рахунки заблоковані, – каже Федір Заяць. – Як нам надавати якісні послуги? Сьогодні цілий корпус на Світязі ми могли б віддати на оздоровлення бійців АТО. Але бюджетні кошти, які йдуть через казначейство, потрапляють на заблоковані рахунки. Через це ми не можемо якісно харчувати людей, зробити ремонт, платити податки. А наше товариство у 2012-2014 роках сплатило три мільйони 893 тисячі гривень податків та зборів. Сьогодні ж нас хочуть зробити банкрутами і не дають працювати. Думали, нова влада наведе порядок, але й тут є люди, яким профспілкове майно на Світязі не дає спокою. Тривають суди у справах щодо визнання за державою в особі Фонду державного майна права власності на будівлі і споруди ПрАТ «Волиньтурист». Хоча держава не мала ніякого відношення до спорудження пансіонату. Його будували на профспілкові гроші. І цьому є документальні підтвердження. 
По захист колектив «Волиньтуриста» звернувся до Президента і Прем’єр-міністра України.
Наталка СЛЮСАР,
Волинська область

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Назар Шацьк
    Назар Шацьк

    Пане Заяць Федоре. На скільки ми знаємо, то Вам також перепав лакомий "кавалок" від дерибану пансіонату "Шацькі озера". Ви також повинні відповідати згідного чинного законодавства законодавства за те що пансіонат банкрот. Розкажіть про всі свої незаконні махінації на турбазі, про всі свої номери-люкси, про всі свої торгові точки, про всі свої прихоплені будиночки відпочинку та корпуси з люкс номерами... Від людей цього незаховаєш. Розкажи чому працівники турбази будували за гроші та будматеріали (турбази) мінімаркет ДІАНА, в робочий час і т.д.

    9 квітня 2015, 11:23
    Відповісти
  • Заяць тато наркомана
    Заяць тато наркомана

    а ще Заяць розкажи, як твого сина у Львові зловили з наркотиками. Вигнали з університету і як ти писав заяву у партію регіонів, щоб синка наркомана не посадили. Що, виришів подєрибанити з мєнтовською кришею Світязь?

    14 квітня 2015, 22:43
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися