Віддана прихильниця «Вісника+К» Ніна ДЕНИСЮК
Волинь

Колишня акушерка любить «Вісник+К» і спорт

16 квітня 2015, 10:34
0
0
Сподобалось?
0

Фанатка футболу їздила до Києва на «Євро-2012»
 
Післязавтра «Вісник+К» відзначає свою дев’ятнадцяту річницю. У нас дуже багато вірних і чудових читачів. Серед них Ніна Денисюк із Цумані. Цікава, неординарна людина.
– Особливо люблю читати в газеті про спорт, – каже Ніна Петрівна. – Якби ви знали, який я любитель футболу… Навіть їздила в Київ на «Євро-2012» на матч «Україна – Швеція». Дуже вболіваю за луцьку «Волинь» та київське «Динамо». 
На цей рік вона передплатила півтора десятка видань на півтори місячних пенсії. Загалом на Ківерцівщині нашу газету передплачують більше 2300 родин, в тому числі в Цумані – майже 200.   
 
Боролася на двох Майданах і їздила  в зону АТО
Помешкання пенсіонерки на вулиці 1 Травня впізнати легко. Старенька хатка єдина з жовто-блакитним прапором на даху на тихій вуличці колишнього райцентру. Значну частину життя Ніна Петрівна мешкала у новій просторій хаті, яку свого часу отримала в придане від батьків. Але кілька років тому віддала її дорослому сину Олександру з сім’єю. Сама ж повернулась у стареньку батьківську оселю.
 Проте застати Ніну Петрівну вдома дуже нелегко. Енергійності у 68-річної бабці більше, ніж у багатьох тридцятилітніх здорових молодиць. За правду і заради громади й до столиці поїде. Вона була у Києві на двох революційних Майданах, пікетувала Рівненську адміністрацію. Нещодавно вона разом із волонтерами повернулась із Донбасу. На схід України, де йде неоголошена війна, пенсіонерка вже тричі возила допомогу. У Ніни Денисюк за плечима 39 років медичного стажу. Диплом акушерки отримала в Луцькому медучилищі. Прийняла близько восьмисот пологів, а від держави за майже сорокалітню роботу заробила 1100 гривень пенсії.  
Впродовж усього життя Ніна Петрівна захоплюється футболом. Жінка каже, що їй треба було народитися хлопцем. У дитинстві пасла гусей і з однолітками ганяла м’яча. Стаж вболівальниці рахує від місцевої команди «Явір», у якій грали чотири двоюрідних брати. За Цуманською командою, яка була навіть чемпіоном області, Ніна Денисюк з фанатами об’їздила весь край. Зараз буває у Луцьку на кожній грі «Волині», якщо тільки дозволяє здоров’я.
Квиток на матч «дістав» головний комуніст Волині  
У 2012 році фанатка потрапила до столиці на матч збірних України та Швеції під час Чемпіонату Європи. Отримати заповітний квиток на історичну гру допомогли хитрість і… головний комуніст Волині, екс-віце-спікер Адам Мартинюк. Він завітав у глибинку із передвиборною агітацією, яку побудував на критиці Юлі Тимошенко. А Денисюк на ті слова сказала, що їй шкода Юльку. Мартинюк поцікавився, чому саме та її шкодує. Ніна Петрівна й схитрувала, мовляв, Юля Володимирівна пообіцяла їй колись квиток на «Євро-2012», а тепер, коли вона в тюрмі, то ніякий матч пенсіонерці не світить. Комуніст пообіцяв допомогти з квитком ще й «попросив», щоб хтось із місцевої свити дав на дорогу 500 гривень. На столичному стадіоні Ніна Петрівна емоцій не стримувала – свистіла й скандувала, ще й інколи поглядала на сусідню віп-ложу з Януковичем.   
Микола КОМАРОВСЬКИЙ,
Волинська область
Фото автора

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися