Волинь

Лучани хотіли відпочити за 160 тисяч у Мексиці. Не доїхали

26 квітня 2015, 10:48
0
0
Сподобалось?
0
Посеред холодної української зими родина із Луцька вирішила провести мексиканські канікули. Для організації відпочинку уклали угоду з турагентством. Замість відпочинку – судова тяжба.
Як йдеться у матеріалах судової справи, на початку грудня 2014 року лучани уклали договір на туристичне обслуговування з ТзОВ «Ньюз Тревел». Згідно із ним, бронювати квитки на авіарейс та номер у готелі  на 10 ночей із харчуванням мав турагент за відповідну плату. Клієнти погодилися, і тут же сплатили вартість туру – 161  762 гривні. 
Яким же було їх здивування, коли через десять днів побачили оголошення на сайті «Ньюз Тревел» про те, що у зв’язку з падінням попиту на турпослуги та купівельної спроможності, зростанням курсу валют та негативною ситуацією в країні протягом останнього року компанія припиняє відправку туристів на відпочинок, починаючи з 17 січня 2015 року. Наші ж герої мали відлетіти до Мексики 21 січня! Яка прикрість!   
У повідомленні було вказано, що усі сплачені кошти клієнтам повернуть протягом 14-и робочих днів.
Час спливав. У «Ньюз Тревел» звернулись з вимогою про повернення сплачених грошей. Сума ж бо чимала. Однак фірма проігнорувала вимогу. Своїх 10 тисяч винагороди повернув лише турагент. Тому лучани і звернулися до суду про захист прав споживачів і повернення коштів. 
Луцький міськрайонний суд, аналізуючи положення договору, дійшов висновку, що обставини падіння попиту і купівельної спроможності у зв’язку із різким підвищенням курсу валют і негативної політичної ситуації протягом 2014 року не відносяться до форс-мажорних обставин, визначених відповідними пунктами договору. Таким чином, позов задовольнили.Товариство з обмеженою відповідальністю «Ньюз Тревел» зобов’язали не лише повернути заплачені за відпочинок кошти, а й сплатити пеню – понад 136 тисяч гривень. А також стягнути судовий збір – 2880 гривень. 
Наталка СЛЮСАР, м. Луцьк
 

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися