Здаєш молоко на завод — вкажи у декларації на субсидію
Волинь

Здаєш молоко на завод — вкажи у декларації на субсидію

13 липня 2015, 15:17
0
0
Сподобалось?
0
У редакцію прийшов лист від жителів села Четвертня Маневицького району. Люди обурені несправедливістю при нарахуванні субсидій. 
«Нарахування зроблені так, щоб село задушити, – йдеться у листі. – Скажімо, наше село знаходиться приблизно за 50 кілометрів від Луцька і  Маневичів. Звісно, людина, яка утримує корів, свою продукцію на базар не повезе, бо далеко. Вона змушена здавати його на завод по 2 гривні 50 копійок за літр. На базарі ж у місті молоко продають по 8 гривень. І що робить держава? При оформленні субсидій тому, хто продав молоко на базарі, виручку в дохід це не враховують. А той, хто здав молоко на завод, має показати у декларації цей дохід. То яка це справедливість? Нараховували б із кожної тварини. Це легше проконтролювати і справедливіше буде.  А ті, хто мають трактори чи комбайни – цілий рік орють, сіють, косять – а доходів не вказують. 
Виходить, що найбільші прибутки отримує той, хто молоко здає. Наше село утримує в індивідуальному секторі багато худоби, бо немає більше роботи. А держава все робить для того, щоб люди збували корів і нічого не робили. Це як з «дитячими» грошима. Не тримаєш господарства – отримуй допомогу. І гуляй по барах скільки схочеш!  
Скажіть, як сьогодні можна отримувати декілька тисяч гривень і платити комунальні послуги, зорати землю, засіяти, вивчити дітей?  Хай спочатку  в уряді піднімуть людям прожитковий мінімум, а тоді збільшують ціни на газ та світло. А то в нас як торік приймали молоко по 2,50, так і приймають».

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися