Натуральна косметика з нуля
Волинь

Натуральна косметика з нуля

27 липня 2015, 11:18
0
1
Сподобалось?
1

Олена Голоденковикладачка соціології у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки, що в Луцьку. А ще, вона варить натуральну косметику «GreenValerie»вже 4 роки та має постійних клієнтів.

– Коли народилася донька Валерія, стала уважніше придивлятися до інгредієнтів. Серед засобів гігієни натуральних майже нема, - розповідає Олена. - Тоді й зацікавилася варінням домашнього мила, почала для себе робити шампуні та маски. Найперше випробовувала засоби на собі, сестрі та подругах. Результат усім сподобався.

Рецепти продукції Олена виготовляє сама. Втім постійно вдосконалює їх. Логотип для своєї продукції жінка також розробила самостійно.

– Замовляю через Інтернет до сотні активних компонентів – чисті ефірні олії, сироватки, витяжки трав, екстракти. Якщо купувати невеликими партіями, то собівартість шампуню або крему вийде дуже дорого.
  – Засоби на кремовій основі: різноманітні маски для обличчя та волосся, бальзами, шампуні, креми – треба зберігати у холодильнику. У їхньому складі є водна частина: різні відвари трав, дистильована вода або квіткові води, - розповідає Олена. -  Ці інгредієнти швидко псуються. Для правильної консистенції додаю емульгатор рослинного походження, він змішує воду та олію. Рослинні згущувачі безпечні й корисні для шкіри, добре вбираються, зволожують, допомагають активним речовинам проникати глибше у шкіру. 
Кремову основу потрібно  консервувати. Використовую тільки натуральні консерванти.

Аліна МОСЮК,

м. Луцьк


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися