Паркан з чотирнадцяти тисяч пляшок
Волинь

Паркан з чотирнадцяти тисяч пляшок

18 грудня 2015, 09:46
0
1
Сподобалось?
1
Понад вісім років тому житель Кримного Старовижівського району Микола Гарбарук здивував односельчан незвичайною огорожею – змайстрував зі скляних пляшок. На той час дружина працювала в магазині й там залишалося чимало тари з-під пива. Сусіди, побачивши, що чоловік узявся за таку неординарну справу, також несли йому мішками пляшки.
 
– Дехто казав, що я дивак, – посміхається Микола Федорович, – а багатьом подобалося. Пляшки класти дуже швидко, та й робота захопила, то виконував її з радістю. Практично вставав на світанку й працював аж до вечора. Проти сонця нова огорожа виблискувала й радувала око.
Микола Гарбарук колись побачив такий паркан в одному з журналів. Сподобався, бо був несхожий на інші. Чоловік найперше заходився збирати необхідний матеріал. Зносив пляшки додому, складував їх біля хліва й, коли все було готово, приступив до справи.
– Я його також підтримала, – розповідає дружина Галина Василівна. – Донька ще малою була, і то допомагала татові. Іра залюбки підносила пляшки і навіть іноді з його дозволу клала цементний розчин.
Коли ж нарешті огорожа була готова, Микола Федорович взявся лічити використану кількість пляшок. Їх виявилося аж 14 тисяч. Деякі скептики казали, що краще здав би у крамницю, то хоч би пива попопив, але господар мав іншу думку, адже його мрія здійснилася. До речі, згодом пан Микола навіть доріжку від хати проклав також із пляшок. Видно, ця робота дуже захопила чоловіка. 
– З одного боку, огорожа вийшла не такою, як у всіх, – каже Микола Федорович, з іншого – економно. Якщо чесно, то в мене зараз є ще один задум, однак на все потрібен час. Я ж часто виїжджаю на заробітки, бо дружина ніде не працює, а донька Ірина навчається на платному відділенні Ковельського медичного коледжу. Самі розумієте, що в сім’ї копійка потрібна завжди.
Тамара Пожарчук,
Волинська область 
Фото автора
 

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися