Хоробрий доброволець Сливка
Волинь

Хоробрий доброволець Сливка

20 грудня 2015, 10:50
0
0
Сподобалось?
0
Схиливши в смутку голови, стояли бойові побратими Ігоря Сливки в Свято-Миколаївському храмі УПЦ КП у Горохові поряд з дружиною полеглого героя Тетяною, його синами та рідними. По загиблому воїнові відслужив панахиду з церковним хором настоятель храму, митрофорний протоієрей отець Роман Янів. Світлій пам’яті Ігоря Сливки салютувало з гармати Козацьке стрілецьке братство з Луцька. Багато спогадів про те, якою хорошою й напрочуд доброю людиною був Ігор, як любив свою сім’ю, як поважали мужнього розвідника й кулеметника в «Азові», повідали нам його товариші по Євромайдану та АТО.
– Хоробро й героїчно воював Ігор з ворогами. Він врятував життя мені й моєму братові-близнюкові Олегу, – розповідав активіст «Правого сектору», розвідник полку «Азов» Олексій Буторін.
…Так склалися фронтові обставини, що на бойовому посту №1, за метрів триста від бойовиків, залишилося лише четверо азовців, серед них і брати Буторіни. Відбиваючи шалені атаки ворогів, вони протрималися три доби. Далі, крім загибелі чи полону, виходу не було. Ігор Сливка, як завжди мовчки (і позивний у нього був «Тихий»), узяв у руки станковий гранатомет, на повен свій богатирський зріст попрямував до позицій бойовиків. Він знищив вогневі точки противника й повернувся до своїх трьох побратимів, урятувавши їм життя. Горохівчанин-герой завжди прикривав вогнем друзів. «Вірили йому більше, як собі. За Ігорем ми були, як за стіною», – мовив Олексій Кузик.
Олег ДІДИК,
Волинська область

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися