Холмська Богородиця 15 літ під опікою держави
Волинь

Холмська Богородиця 15 літ під опікою держави

28 грудня 2015, 16:24
0
0
Сподобалось?
0

15 літ тому Музей волинської ікони збагатився на унікальну реліквію – Чудотворний образ Холмської Богородиці. Її під опіку держави передала відома в краї вишивальниця Надія Горлицька (Коробчук), адже саме в її родині ікона таємно зберігалася півстоліття. Стараннями тоді губернатора Волині Бориса Клімчука з такої нагоди місто отримало новозбудований музей, відкривати який приїжджав сам президент Леонід Кучма.

Борис Петрович багато дбав, аби святиня не лише отримала значні кошти для реставрації (титанічну роботу з відновлення ікони провів Анатолій Квасюк), належні умови для збереження, а й окреме місце для пошанування – спеціальну залу в музеї, де завжди мають можливість вільно помолитися представники різних церков. Він розумів цінність історико-культурної спадщини краю, всіляко підтримував усі починання, пов’язані з духовною скарбницею Волині.

На жаль, Борис Клімчук передчасно відійшов у вічність. Але його добрі справи продовжують жити. З нагоди 15-річчя передачі образу Холмської Богородиці під опіку держави Благодійний Фонд імені Бориса Клімчука «Рідна Волинь» вшанував колектив Музею волинської ікони відзнакою та грошовою премією.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися