Волонтери та бійці лікували учнів інтернату
Волинь

Волонтери та бійці лікували учнів інтернату

13 лютого 2016, 11:14
0
1
Сподобалось?
1
Заболоттівська спеціалізована загальноосвітня школа-інтернат, що у Ратнівському районі, з нетерпінням чекала на цих «чарівників». Саме так тут називають учасників ГО «Пятерня» та їхнього натхненника Тетяну Мялковську. 
 
У рамках інтеграційного благодійного проекту «Серце віддаємо дітям» вони цілий день провели з учнями закладу. Разом малювали, співали, танцювали й літали у мріях, розвиваючи уяву.
Пані Тетяна згуртувала відмінну команду, яка допомогла окрилитися відразу шістьом десяткам вихованців школи-інтернату. До Заболоття з нею поїхали інші волонтери, асистенти з арт-терапевтичних творчих уроків: художниця Галина Черниш, учні арт-студії «Пятерня» Володимир Попик, Соломія Толмачова, Анка Савіцка, бійці АТО Андрій Соломін та Микола Трофімук, студент-культуролог Микола Мялковський, художниця Марія Оліферук. Вони справді перетворили один день з життя цих особливих діток на казку, провівши найрізноманітніші творчі заняття.
Спочатку Тетяна Мялковська за допомогою сучасних психометодик знімала емоційні блоки у хлопчиків та дівчаток, корегувала їхню творчу уяву та логічне мислення, «літаючи» на інші планети і «зустрічаючись» із їх жителями. Бійці АТО разом з учнями «Пятерні» проводили уроки арт-терапії, експериментували з кольорами та простором. Саме так учорашні фронтовики, повернувшись із передової, лікували свої душі – з пензликом чи олівцем у руках змінювали сіро-чорну гаму, що панувала на війні, у життєствердну, веселкову. З дітьми вони створювали замки, малювали драконів, лицарів та принцес. Під «студію» облаштували не лише окремі класи, а й коридори навчального закладу, де порозвішували ватмани просто на стінах й порозкладали на підлозі. 
А ще гості привезли із собою гостинці – гарні одяганки та солодощі. За що пані Мялковська висловлює подяку Генеральному консульству Республіки Польща в Луцьку, компанії «Кромберг енд Шуберт» і всім благодійникам.
– Прийшов час їхати, а дітки нас не відпускали – цілу годину, всією школою, – резюмує пані Тетяна. – Як дивно: з такими інтелектуальними утрудненнями мати такі світлі й щирі помисли, таку чистоту свідомості й таку кількість любові. Чим більше таких проектів, тим гостріший висновок: не ми їх, а вони нас пробуджують до життя, до близькості, до правдивого пізнання світу, себе і Бога.
Наталія КРАВЧУК,
Волинська область
 

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися