Кварцяний після розгрому від «Зорі»: «Не хочеш грати — кидай цю справу і йди в АТО»
Волинь

Кварцяний після розгрому від «Зорі»: «Не хочеш грати — кидай цю справу і йди в АТО»

7 квітня 2016, 08:48
0
0
Сподобалось?
0

Після поразки 0:5 від луганської «Зорі» у другому чвертьфінальному матчі (перший завершився з рахунком 1:1) Віталію Кварцяному було непросто спілкуватися з журналістами.

– Команда нас розчарувала безвідповідальною кінцівкою, попри те, що закінчували у дев’ятьох. Самі заслужили ці видалення. Богданов поводився по-хамському, до судді мав якісь претензії. Оскільки у нас скромна лавка, Гуменюка я тримав до останнього. Хотів випустити молодих, щоб вони відчули себе на футбольному полі. 

Якісний футбол у нас закінчився, коли залишилися удесятьох. Більш-менш рівно зіграли перший тайм. У другому відійшли назад, створили ряд моментів. Не зрозумію чому не ризикували. Зіграйте 5:3. Яка різниця? Взагалі перестали йти вперед. Стратегічно антифутбольними були дії деяких футболістів. У нас з ними буде окрема розмова. Так відноситися до футболу не можна. Не чекав я такого. Домовилися перед матчем померти, не пропустити, не програти. Вийшов – грай. Не хочеш – кидай цю справу і йди в АТО, будуй щось. Так грати не можна. У мене все!

У вас часу для відпочинку практично не було. Чому з «Чорноморцем» ви вирішили грати в неділю в минулому турі, а не в суботу?

- У нас контракт з каналом «2+2». Найслушніший час для гри – 19 годин, на мій погляд. Для організму і так далі. Але доводиться грати в неділю в дві години. Уболівальникам, які ходять на футбол, зручно. Хто в церкву, хто у справах. На дві години якраз нормально. Ми не програємо в цей час, як я помітив. З десяти разів можемо тільки один програти. А грати у той час, який нам поставили у Києві, «Динамо»-«Волинь» і «Зоря»-«Дніпро» в 19.30 – це неузгодженість телеканалів «2+2» і «Футбол». Враховуємо все, що можемо. Але коли хочемо грати – нам не дають. 

Сьогодні все могло обмежитися не двома червоними картками.

– У Шабанова могла бути червона. Та і Кравченко сьогодні проявив дивну ініціативу заставляти футболістів грати. Все це не щиро. Не хочу з ними спілкуватися. Сказав їм не підходити до мене, оскільки мені треба відійти. Намагаюся бути спокійним, хоча на душі кішки шкребуть. У мене немає важелів, щоб покарати їх преміальними, зарплатою або конкуренцією. Специфічною мовою футболу, тактикою або стратегією їх теж не узяти. У них якісь завдання? Не можу зрозуміти які. Який завтрашній день теж зрозуміти не можу. 

Я говорив їм: сьогодні ваш тест. Обіграйте. Доведіть. Якщо ви не здасте, а я в Луцьку управлятиму командою і далі, ви у мене грати не будете. Ніхто! Молоді хлопці теж хотіли зіграти, але їх хоч би зрозуміти можна. Хто з дубля, хто з U-19. Деда ще за школярів грає, але він хороший хлопець, збірник України. Краще йому дати шанс, ніж Козьбану, який падає і спотикається в першому таймі. Все втратив, що можна. Не зовсім комфортне інтерв'ю. Мало футболу, а більше дисципліни і антифутбольних ситуацій. Даруйте, що так вийшло.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися