Багатодітна сім’я волинського священика залишилася без даху над головою
Волинь

Багатодітна сім’я волинського священика залишилася без даху над головою

7 квітня 2016, 11:50
0
0
Сподобалось?
0

Їх прихистили у трьох будинках односельчан

На місці двоповерхового будинку сільського священика з Волині зосталися самі обгорілі стіни. Раптова пожежа серед білого дня знищила майже все добро в хаті. Лихо сталося нещодавно у селищі Олика Ківерцівського району. 42-річний протоієрей Микола Яковлюк – настоятель місцевого Свято-Троїцького храму. З матушкою Людмилою виховують семеро діток. Найстаршому – 19, наймолодшому всього рочок. Отець Микола вже 18 років служить в олицькій церкві. Деякий час квартирували. А згодом оселились у будинку, який віддала громаді бездітна жінка. Своїми силами батюшка переобладнав стару хатину, добудував другий поверх.

Коли сталася пожежа, священик якраз поїхав до храму підготуватися до поминальної служби, матушка була зайнята хатніми справами, діти ганяли по вулиці. Першими дим помітили сусіди, які, не чекаючи пожежників, кинулися на допомогу.

– Дякую Богу та людям, – каже господар оселі. – Люди йшли з відрами, лопатами. Були й жінки. Високий стовп вогню піднімався до неба. Селяни робили все, аби полум’я не перекинулося на сусідні будівлі. Як на тривогу з’їхалися чотири пожежні машини, вистачило роботи і пожежникам.

Коли здавалося, що вже погасили і жахіття позаду, полум’яні язики взялися ще більшою силою.  Саме з кімнати старших дочок на другому поверсі почалася пожежа. Глава сім’ї запевняє, що там не було ніяких електричних приладів. За попередніми даними вогнеборців, причиною загоряння стало коротке замикання проводки.

Нині будинок непридатний для життя. Силами громади зачистили стіни до цегли, зірвали рештки вікон і дверей: вітер має добре «гуляти» кімнатами, щоб вийшов сморід. Отець мешкає зараз по сусідству в сім’ї селищної голови, матушка й четверо менших дітей – у її батьків, а ще троє діток прихистила родина Шелепів.

– За декілька днів стільки людей допомогло, що ми просто не йняли віри, – священик не скупиться на слова вдячності. – Посилки приходили звідусіль. Допомагала не тільки єпархія, а й незнайомі люди.

Катерина ЛОЗИЦЬКА, Волинська область Фото автора


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися