Поліська дюймовочка — зріст дівчини всього 137 сантиметрів
Волинь

Поліська дюймовочка — зріст дівчини всього 137 сантиметрів

15 липня 2016, 11:41
0
2
Сподобалось?
2

29-річна Катерина Сащук із села Нуйно Камінь-Каширського району постійно мріяла про звичайне життя. Для цього їй хотілося всього лиш трохи підрости, адже її зріст - лише 1 метр 37 сантиметрів. На час, коли її подруги вже мали серйозні відносини, вона їх не мала. У причинах своїх особистих невдач дівчина нарікала на особливість своєї зовнішності.

Народилася богатиркою

Дівчинка народилася богатиркою - 4,5 кг, зріст - 51 сантиметр. Спочатку батьки не здогадувалися, що донечка хворіє: просто маленька. Вже з трирічного віку стало очевидно, що обличчя "дорослішає", а сама вона не росте.

- Гормон росту вироблявся, але в недостатній кількості. Згодом я почала відставати від однолітків. Батьки думали, що ще "дожену", але я таки лишилась крихітною, - каже Катя.

Лікарі констатували, що хвороба пов'язана з вибухом на Чорнобильській АЕС. За порадами медиків, батьки почали лікування гормональною терапією, аби додати донечці хоча б декілька сантиметрів зросту.

- Як бачите, ніякого результату лікування не дало, - зітхає Катя. Дорослішала, розуміла, що доведеться вчитися жити мініатюрною.

Зізнається, що підібрати одяг досить непросто: потрібно вшивати, або ж вибирати у "Дитячому світі". Тому дівчина вирішила сама шити для себе вбрання. Із взуттям важче, адже Катина ніжка всього 32-го розміру, і знайти щось на підборах просто неможливо. Пошуки майстра привели дівчину на Закарпаття. Саме звідти родом умілець, який майструє унікальні туфельки для поліської дюймовочки. Каже, що взуття зручне, хоч подекуди підбори висотою 11-15 сантиметрів. Саме так Катерина намагається компенсувати відставання від нормального зросту.  Розповідає, що по життю довелося пережити певні образи, і, навіть, зверхні погляди. В сім'ї лише Катерина така мініатюрна. Всі інші - середнього зросту. Був період, коли відчувала себе одинокою, тому що не така, як всі. Її особливість переросла в особисту трагедію, адже всі невдачі Катя пов'язувала зі своєю зовнішністю. Тож понад усе дівчина прагнула щось змінити у своєму житті.

Перевтілення за допомогою телешоу

Катерина вирішила спробувати знайти своє щастя за допомогою телепроекту "Половинки". Рішення про участь було спонтанним, каже, що давалося важко, адже знала, що доведеться відкривати душу перед мільйонами глядачів. Йдучи на шоу дівчина чекала, що зустріне людину, яка сприйме її недолік, як перевагу.

На проекті Катерину познайомили з хлопцем молодшим за неї. Іван родом з Криму, він також невисокого зросту, з гарно підтягнутим тілом. Однак, стосунки у потенційної пари не склалися із самого початку. Останнє, що остаточно поставило крапку між ними - це відстань.

Проект закінчився для дівчини не лише новими знайомствами. Зараз до неї звертаються десятки молодих людей, які опинилися у схожих ситуаціях, аби вона порадила як жити далі. Зізнається, що раніше маленький зріст був проблемою. А тепер Катерина навчилася цим користуватися. "Всі однакові, а я завжди привертаю увагу" - сміється.

- Шоу допомогло мені повірити в себе. Почала зустрічатися з хлопцем. Якщо раніше чогось боялась, то зараз все по-іншому. Нині дівчина працює інженером електронного обліку деревини в ДП "Камінь-Каширське лісове господарство". Колеги ж говорять про Катерину так: "Якби побільше таких людей на землі, то світ став би кращим".

Катерина ЛОЗИЦЬКА, Волинська область    


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися