Як функціонує приватна школа на Волині
Волинь

Як функціонує приватна школа на Волині

29 листопада 2016, 16:59
1
4
Сподобалось?
4

На теренах Волині функціонує лише одна приватна школа І-ІІІ ступенів «Скарбниця мудрості». Про це стало відомо під час Форуму працівників освіти Волинської області.

Як розповів директор приватної загальноосвітньої школи для дітей з особливими потребами Сергій Гопанчук особливістю закладу є те, що там навчають діток з особливостями психофізичного розвитку.

https://www.youtube.com/watch?v=1ZXF5zWDCIo&t=3s

У класах вчаться в середньому по 16 школярів. А учнів приймають до школи на конкурсній основі. Поза конкурсом лише діти з особливими освітніми потребами, які направлені на інклюзивне навчання за довідкою психолого-медико-педагогічної комісії. Проте таких діток може бути не більше двох в одному класі. Оплата навчання становить 1 000 гривень на місяць. Сюди входить повний день перебування учня в школі, група продовженого дня і харчування. Транспортні витрати та деякі додаткові гуртки оплачують окремо.

Сергій Гапончук зауважив, що найчастіше до них звертаються батьки, котрі мають дітей з особливими потребами. За його словами, приватний заклад повністю несе відповідальність за фінансову складову. Разом з цим, хоча це й приватна школа, однак педагоги працюють за державними стандартами.

Зауважимо, в Європі 15 % становлять приватні школи. До прикладу, в Нідерландах цей показник сягає позначки 70 %. В Україні лише 1% приватних шкіл, відтак менше відсотка українських учнів навчається у приватних школах. 

https://www.youtube.com/watch?v=XIDdAx4DN9Y&t=2s

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Оксана
    Оксана

    У Вашій школі тепло і затишно для душі. Від педагогів віє теплом, любов'ю і терпінням. Творчості і наснаги Вам!

    29 листопада 2016, 19:21
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися